Wellness

Massage maakt gelukkig

posted by Thomas april 11, 2016 0 comments
Massage met z'n tweeën

Een massage is er in alle soorten en maten: van Thaise massages met acupressuur en reflexologie tot ontspanningsmassages medische, stevige sport massages. Ze bestaan al duizenden jaren en dat is zeker geen toeval. Massages hebben namelijk een heleboel voordelen voor ons lichaam, onze welzijn en ook voor onze mentale staat.

Ontspanning

Hoofd massageHet voordeel dat vrijwel alle soorten massages met zich meebrengen is ontspanning. Hier wordt op een aantal verschillende manieren voor gezorgd: uiteraard worden de spieren gemasseerd wat zorgt voor een goede bloedcirculatie. Deze verbeterde bloedcirculatie zorgt ervoor dat afvalstoffen sneller worden afgevoerd wat een sneller herstel van de spieren tot gevolg heeft. Dit is dan ook de hoofdreden dat veel topsporters voor en na een grote inspanning vrijwel altijd op de massagetafel of stoel eindigen.

De ontspanning die je voelt tijdens en na een massage komt ook voort uit de behandeling van het gehele lichaam: door het gezicht, de benen, de rug en het gezicht mee te nemen in een massage ontspant het gehele lichaam en voel je de rust bijna letterlijk je lichaam betreden. Veel mensen ervaren een gevoel van algemene rust die lastig te beschrijven is en vaak wat weg lijkt te hebben van slapen. Door een stevige massage van de spieren en een full-body massage vloeit de stress weg uit het lichaam en komt ook het hoofd tot rust. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat het regelmatig bezoeken van een masseur of masseuse de kans op een depressie significant kan verminderen, dus de kracht van een massage is zeker niet te onderschatten!

Goed voor de gezondheid

acupressuur-hoofd-man-massage-gezonde-ontspanningDe ontspanning die voortkomt uit een massage heeft gezonde uitwerkingen op onze gezondheid, maar massages hebben nog een aantal extra medische bijwerkingen die onze gezondheid zeker ten goede komen! Door het wegmasseren van de afvalstoffen uit de spieren verlaten de afvalstoffen het lichaam en stuk sneller waardoor ons immuunsysteem hier minder energie aan kwijt is en minder vaak wordt aangevallen door allerlei ongewenste stoffen. In combinatie met de een verlaagde bloeddruk doordat de stress wordt verminderd zorgt dit voor een sterker immuunsysteem waardoor de kans om ziek te worden ook afneemt.

Als je geblesseerd bent is een (zachte) massage ook zeker aan te raden: het weefsel herstelt zich immers een stuk sneller na een liefdevolle en goed uitgevoerde behandeling doordat ook de zwellingen en de vochtophopingen als gevolg van de blessure worden weggemasseerd wat de druk op deze specifieke plek vermindert.

Massage ook gewoon lekker

Natuurlijk is het fijn dat een massage gezond is en allerlei positieve effecten heeft op onze gezondheid, maar het is bovenal gewoon fijn om een goede massage te ontvangen! Als je door een geliefde gemasseerd wordt zorgt het voor een sterkere innerlijke band en brengt het jullie zeker dichter bij elkaar. Maar ook gewoon op bezoek gaan bij een professionele masseur is op zijn tijd fijn. Het doorbreekt de stress en spanningen van het dagelijks leven en is bij uitstek dé manier om even goed tot rust te komen en jezelf de liefde te gunnen die je verdiend.

Andere interessante artikelen

Leave a Comment