Beauty

Het wondermiddel: kokosolie

posted by Claudia april 13, 2016 0 comments
Kokosolie

gezond-koken-met-kokosolieJe hoort het steeds vaker voorbijkomen: kokosolie.  Het is niet alleen goed voor je gezondheid, maar ook nog eens voor je haar en huid. Het is zo goed voor je gezondheid omdat het bacteriën, virussen en schimmels doodt. Daarnaast beschermt het tegen nierstenen, het helpt je bloedsuiker op peil te houden, het is goed voor je botten en tanden, je maakt je lever hier blij mee en ten slotte verbetert het ook nog eens de werking van je schildklier. Dit zijn al een groot aantal voordelen. Naast deze voordelen voor de gezondheid is het dus ook nog eens goed voor je huid en haar. We willen elke dag er weer fris en gezond uit zien en hier hebben we dan ook zo onze beautyproducten voor, maar een aantal van deze kan je dus ook vervangen door kokosolie. Deze zullen hier besproken worden.

Make-up remover

Er wordt erg vaak aangeduid hoe belangrijk het is om voor het slapen gaan je make-up te verwijderen en hier heeft iedereen dan ook weer zijn eigen wondermiddel voor. Één van de wondermiddelen die je hiervoor ook kunt gebruiken is kokosolie. Als de kokosolie nog niet vloeibaar is dan verwarm je er een beetje van en dip je je watje erin, dit kan je voorzichtig onder je ogen smeren net als je gewend bent met je huidige make-up remover.

Lippenbalsem of een frissere adem

We hebben vaak last van droge lippen en vooral in de winter, wat we dan vaak doen is het gebruiken van lippenbalsem. Ook kan je hier heel erg goed kokosolie voor gebruiken, dit is namelijk een natuurlijke bron van vitamine E en zorgt ervoor dat jouw huid weer herstelt. Voor je tanden kan je naast je gewone poetsbeurt ook kokosolie gebruiken, het heeft namelijk het vermogen om bacteriën te doden, je adem te verfrissen en tanden te laten oplichten.

De oplossing voor je droge haarcoconut oil and fresh coconuts on old wooden table

We zijn vaak dol op ons haar en willen dat het de gehele dag straalt, maar toch hebben we vaak last van droog en dood haar. Iets wat je dan kan doen is, een beetje kokosolie verdelen over je natte haar en het laten opdrogen zoals je gewend bent. Je kan af en toe ook wat van de olie in je haarpunten smeren, dit kan namelijk je haar een oppepper geven. Denk hierbij wel aan de hoeveelheid kokosolie, te veel kan je haar namelijk vet en vies doen lijken en dit wil je natuurlijk niet.

Scheerschuim

Naast het gebruiken van scheerschuim is het gebruiken van kokosolie bij het scheren ook zeker een aanrader, je benen zullen hierna heerlijk zacht aanvoelen. Kokosolie met toevoeging van een klein beetje aloë vera en een paar druppels etherische olie zorgen ervoor dat je benen ook nog eens gehydrateerd, zijdezacht en mooi blijven.

Het wondermiddel

Kokosolie biedt dus zeker een groot aantal voordelen en kunnen een aantal van jouw beautyproducten vervangen. Houd je niet zo van deze geur? Dan is er altijd nog een geurloze kokosolie. Behoud je liever je beautyproducten die je nu hebt? Gebruik dan eens kokosolie om in te bakken of braden, het is namelijk zeer goed voor je gezondheid.

Andere interessante artikelen

Leave a Comment