Beauty

Mascara, hoe breng je dit aan?

posted by Claudia april 17, 2016 0 comments
mascara

Mascara is een veel gebruikte vloeistof om oogwimpers en eventueel wenkbrauwen mee te kleuren en te accentueren. De vloeistof wordt opgebracht met een borsteltje of kammetje en doet jouw wimpers voller en langer lijken. Het is er in verschillende kleuren en  ze zijn er op waterbasis, maar ook zijn er watervaste mascara’s. Omdat mascara zo een veel gebruikt product is hier een aantal tips die zeker handig zijn bij het aanbrengen ervan.

Het aanbrengen mascara aanbrengen

Wanneer je mascara aanbrengt, kun je het best beginnen met het aanbrengen op de onderkant. Als het aan komt op het aanbrengen van de vloeistof op je onderste wimperrand is het handig om je hoofd een beetje naar voren gebogen te houden, zo heb je de minste kans dat er mascara op je wangen komt. Hierna begin je pas aan de bovenste wimpers en dit doe je als volgt. Plaats de je borsteltje aan het begin van de wimperrand en kijk recht vooruit, zigzag nu langzaam met het borsteltje richting de puntjes voor een mooi gekruld effect. Deze stap herhaal je afhankelijk van hoe dik je je wimpers wil laten lijken.

Te veel pompen

Vaak wordt er met de mascara in en uit de huls gepompt, maar dit moet je juist niet doen. Hierdoor duw je namelijk lucht in je flesje en daardoor droogt je mascara veel sneller uit en daar krijg je weer klontjes en schilfertjes van. Je wilt niet langer bezig zijn met het uit elkaar halen van je wimpers, dan met het aanbrengen van mascara. Hoe je je borsteltje wel uit de fles moet halen is als volgt: draai het borsteltje voorzichtig in ronddraaiende bewegingen, op die manier krijg je genoeg mascara aan je borsteltje en duw je ook niet allemaal lucht in je flesje.

Maak je borsteltje schoon

Van klonterige mascara krijg je natuurlijk geen mooi gescheiden wimpers, toch zit er vaak aan bijna ieder borsteltje veel meer mascara dan jij daadwerkelijk nodig hebt. Veeg daarom altijd nadat je je borsteltje uit de fles hebt gehaald de overtollige hoeveelheid  met een tissue van het borsteltje. Op die manier krijg jij mooie lange wimpers en niet wimpers die aan elkaar vast geplakt zitten. Denk er ook altijd aan om na een halfjaar een andere mascara aan te schaffen, merk je dat hij klonterig wordt? Gooi hem dan eerder weg. Het is in ieder geval altijd verstandig om alles wat dicht bij jouw ogen in de buurt komt regelmatig opnieuw aan te schaffen, zo voorkom je namelijk infecties aan je ogen.

Wimperkrullerwimperkruller

Een wimperkruller kan ervoor zorgen dat je ogen groter lijken, als je hem goed gebruikt in ieder geval. Het is allereerst zeer belangrijk dat je de wimperkruller gebruikt voordat je de mascara aanbrengt. Je gebruikt de wimperkruller als volgt: Je begint bij de wimperrand en hier knijp je de wimperkruller zachtjes dicht, zorg er wel voor dat alleen je wimpers er tussen zitten en niet je huid. Herhaal deze stap hierna op de helft van je wimpers en ten slotte bij de puntjes van de wimpers.

Je mascara goed aanbrengen zonder klonten kan dus zeker en deze tips helpen je hierbij. Natuurlijk zijn er nog meer tips die ervoor kunnen zorgen het perfect wordt aangebracht.

Andere interessante artikelen

Leave a Comment