Wellness

De impact van een dagje wellness

posted by Dante april 21, 2016 0 comments
Wellness

Jezelf laten verwennen met een lekker dagje wellness, voor bijna iedere vrouw een genot. Hoe druk je leven ook is, met de kalmte, de warmte en stilte kan je even helemaal tot rust komen. Maar waarom heeft zo’n relaxdagje nou die speciale invloed? En is het naast het tot rust komen ook gezond voor je fysieke toestand?

Grote verschillenwellness

Door de grote vraag is het de afgelopen decennia snel gegaan met de wellness centrums. In elke grote stad in Europa vind je er genoeg. Samen met deze snelle groei werd ook het aantal arrangementen fors uitgebreid. Door de verschillende typen spa’s, soorten behandelingen en massages zie je bijna door de bomen het bos niet meer. Welke spa en behandeling(en) je moet kiezen hangt helemaal af van je persoonlijke voorkeuren. Iedereen vindt andere dingen fijn, dus verdiep je goed in het grote aanbod. Op de websites van de wellness centrums vind je vaak al veel informatie over de verschillende behandelingen en daarnaast is het natuurlijk ook gewoon een kwestie van uitproberen.

 

Ontspanning voor lichaam en geest

Een wellness dagje is goed voor zowel de fysieke ontspanning als de geestelijke ontspanning. De warmte van bijvoorbeeld de sauna of een stoombad heeft een positief effect op de spieren. Onder andere spierpijn wordt voorkomen en verminderd. Daarnaast wordt de bloeddoorstroming en de stofwisseling verbeterd door de sauna of een massage. En niet te vergeten, door al het zweten verlaten de afvalstoffen je huid via de poriën. Eén van de redenen dat je je daarna zo lekker schoon voelt!
Ook op de geestelijke gesteldheid is zo’n dagje van positieve invloed. Dit komt vooral door de rust en sereniteit die men over het algemeen ervaart. Door je even helemaal over te geven aan de stilte vermindert het bovendien de stress. Verder bieden sommige wellness centra speciale behandelingen of meditatie oefeningen aan die bijdragen aan een voldaan geestelijk gevoel.

wellness

Tips

Aan een dagje spa, wellness of sauna moet je je helemaal over kunnen geven. Het is een beleving en je moet jezelf de tijd geven om er optimaal van te kunnen genieten. Tussen de saunasessies en behandelingen door kun je even tot rust komen in één van de rustkamers die in veel wellness resorts te vinden zijn. Hier kan de huid even herstellen voordat de volgende behandeling begint. Wat nog weleens vergeten wordt door mensen is het op peil houden van de vochtbalans. Doordat je zoveel zweet verlies je erg veel vocht en dat moet ook voor aangevuld worden. Drink dus heel veel water zodat je niet uitdroogt. Anders loop je het gevaar om hoofdpijn te krijgen. Verder nog de tip om na afloop lekker te gaan eten in het restaurant. Veel spa’s hebben hele goede restaurants en je bent er om jezelf even goed te verwennen toch?
Als laatste nog wat praktische tips. Reserveer voor de zekerheid altijd even, zeker in de weekend of vakanties. Vaak kun je dit op de website heel makkelijk doen. Ook kan het handig zijn om je eigen spullen mee te nemen, zoals een badhanddoek, badjas, slippers en badkleding. Deze kun je ook altijd huren bij het resort zelf, maar hier zitten meestal wel kosten aan verbonden.

Rest mij nog te zeggen: Geniet ervan!

Andere interessante artikelen

Leave a Comment