Beauty

Manieren om een mooie huid te krijgen

posted by Dante april 23, 2016 0 comments
egale huid

 

Een egale en zachte huid, het klinkt voor velen als een droom. Maar met het doen van wat kleine aanpassingen in je levensstijl of het gebruik van hulpmiddelen kun je al een grote stap zetten op de weg naar je optimale huid. En alhoewel iedereen een ander huidtype en huidproblemen heeft, is het echt geen rocket science om het beste uit jouw huid te halen.

H2owater

Om te beginnen is het van belang om voldoende water te drinken. Water werkt niet alleen van binnen het lichaam reinigend, maar ook aan de buitenkant is het te zien. Water voorkomt onder andererimpelvorming en zorgt ervoor dat de huid niet uitdroogt. Door minimaal 2 liter water per dag te drinken blijft je huid er gezond en fris uitzien. Er zijn natuurlijk ook andere manieren om aan voldoende vocht te komen, maar vermijd de alcoholische en suikerhoudende dranken zo veel mogelijk. Alcohol zorgt voor uitdroging van de huid en suiker voor gewichtstoename, wat meestal ook geen positieve invloed op de huid heeft.

Zon

We houden allemaal van de zon. Het maakt ons vrolijk, het is lekker warm, je krijg er een kleurtje van. Je wist vast wel dat de zon ook schadelijk kan zijn, maar wist je ook dat het een belangrijke oorzaak kan zijn van een oneffen huid? Daarom is het altijd raadzaam om je in te smeren wanneer je de zon in gaat. Ook als je toch nooit verbrandt. Let verder op dat de zonnebrand bescherming biedt tegen zowel de UVA-stralen als de UVB-stralen. Die eerst zijn de oorzaak voor rimpels en het sneller oud worden van de huid. En de UVB-straling is straling die ervoor zorgt dat de huid verbrandt.

Bewegen

Sport is super gezond, dat weet iedereen wel. Je wordt er lichamelijk fit door en ook voor je mentale frisheid is het van groot belang om een paar keer per week te bewegen. Hiernaast is het ook nog eens fantastisch voor je huid. Door te sporten maakt je huid nieuwe huidcellen, wat ervoor zorgt dat je huid er jong uit blijft zien.

Voedingantioxidanten

Ook op het gebied van voeding is voor veel mensen nog een hoop winst te boeken. Fastfood en ander vet eten zijn killing voor je huid. Ook chemicaliën en suikers hebben meestal geen positieve invloed. Idealiter eet je een paar keer per week voedsel dat rijk is aan antioxidanten en collageen. Denk hierbij aan noten, zalm, aardbeien, bosbessen en avocado.

Met behulp van professionals

Een bezoek aan de dermatoloog of schoonheidsspecialist kan ook bevorderend werken voor een mooie huid. Deze specialisten kunnen goed advies geven over wat goed is voor jouw huid en eventueel een bepaalde behandeling voorstellen. Een facial kan bijvoorbeeld een optie zijn. Voor elk type huid en huidprobleem bestaat er een andere facial. Overleg dus goed met jouw specialist welke behandeling het best van toepassing is.
Een dagje relaxen in de sauna werkt overigens ook goed voor de huid. Door het zweten verlaten alle afvalstoffen de huid. Een tweede gezonde bijwerking is dat de doorbloeding van het lichaam gestimuleerd wordt en dit is ook weer gunstig voor de huid. In de voorgaande blogsposts is er al het één en ander geschreven over de invloed van sauna/wellness op de gezondheid.

Andere interessante artikelen

Leave a Comment