Beauty

Het tegengaan van een kapot kunstgebit (kunstgebit reparatie)

posted by Claudia oktober 20, 2016 0 comments
egale huid

Wanneer u een loszittend kunstgebit niet tijdig laat repareren door een erkende tandtechnieker, kan uw kunstgebit breken. Dit is vanzelfsprekend erg vervelend, omdat het uw kauwvermogen sterk kan beïnvloeden. Bij het breken van een kunstgebit verandert de pasvorm, waardoor het veel lastiger wordt om te eten. Gelukkig kan een tandtechnieker uw kunstgebit binnen een korte tijd voor u repareren met een passende kunstgebit reparatie. In sommige gevallen is het zelfs mogelijk om uw kapotte kunstgebit in het weekend of later op de avond te laten repareren. Zo hoeft u niet tot de volgende werkdag te wachten, maar kunt u uw oorspronkelijke kauwvermogen direct herstellen!

Loszittende kunstgebitten vaak de bron van een breuk

Vaak wordt een breuk in uw kunstgebit veroorzaakt door het feit dat uw kunstgebit al een langere tijd niet meer goed vastzat. Veel mensen negeren het gevoel van een loszittend kunstgebit, met alle gevolgen van dien. Zeker wanneer u regelmatig harde etenswaren eet, kan het kunstgebit erg gemakkelijk breken. Mocht u zelf ook het gevoel hebben dat uw kunstgebit loszit, dan kunt u deze vast laten zetten door een tandtechnieker. Vaak is dit binnen een zeer korte tijd voor u gedaan.
Het is sterk af te raden om uw kapotte kunstgebit zelf te repareren. Vaak richt u hier namelijk meer schade mee aan, waardoor het voor een tandtechnieker lastiger wordt om het kunstgebit nog te repareren.

Wat kost een passende kunstgebit reparatie?

Veel mensen laten zich afschrikken door de hoge kosten voor een kunstgebit reparatie, wat niet terecht is. Het merendeel van de Nederlandse zorgverzekeraars dekt de kosten (gedeeltelijk) vanuit de basisverzekering van een patiënt. Hoe deze dekking precies is hangt af van uw zorgverzekeraar, maar dit kunt u eenvoudig opzoeken in de dekkingsvoorwaarden van uw zorgverzekeraar. Kortom: een kunstgebit reparatie hoeft niet duur te zijn en is noodzakelijk om uw kauwvermogen te herstellen.

Andere interessante artikelen

Leave a Comment