Wellness

Heerlijk ontspannen in de spa

posted by Andre december 8, 2016 0 comments
ontspannen in de spa

Heerlijk ontspannen in de spa

Heb je even een dag nodig waarop je niks hoeft te doen en even weg kunt van alle drukte en stress. Een dagje naar de spa is dan de perfecte oplossing om even van de buitenwereld te ontsnappen en flink te ontspannen. Je kunt alleen naar de spa gaan, maar je kunt ook gezellig met vriendinnen gaan. Er zijn verschillende faciliteiten aanwezig in de spa, het ligt er natuurlijk wel aan waar je naar toe gaat. In Nederland vind je namelijk veel verschillende spa’s waar je zeker een dag kunt doorbrengen en tot rust kunt komen. Je kunt ervoor kiezen om in de sauna te gaan, hier wordt vaak gebruik gemaakt van vochtige hete lucht waardoor je alle slechte stoffen uit je lichaam kunt zweten. Klink misschien een beetje vies, maar het is heel goed voor je en het is erg relaxend, kijk alleen wel uit dat je er niet te lang in blijft zitten. In de spa vindt je ook nog diverse baden waar je in kunt gaan, de ene bevat badzout, de andere een bepaalde olie om zo je huid zacht te maken. Zo zijn er nog veel meer faciliteiten waar je gebruik van kunt maken in de spa, je kunt een massage nemen of even wat eten in het restaurant van de spa.

De fijnste badlakens

Niet alleen in de sauna heb je een badlaken of saunakilt nodig, deze zijn ook bedoeld voor in huis. De saunakilt is wel perfect voor in spa, dit is een doek die je om je heen kunt slaan om je lichaam wat meer te bedekken. Een sauna kilt neemt ook vocht op, als je bijvoorbeeld in een bepaald bad bent geweest of in een sauna, dan kun je je lichaam ook weer droog maken. Thuis maak je natuurlijk ook gebruik van een badlaken of ook wel een handdoek genoemd. Deze wordt vaak gebruikt na een lekkere douche of als je in bad hebt gezeten. Een handdoek is ervoor bedoeld om je lichaam me af te kunnen drogen. Nou zijn er verschillende handdoeken te verkrijgen, de ene zachter dan de ander en er zijn ook diverse maten van de handdoeken. Handdoeken worden gemaakt van verschillende stoffen, zo ook van bamboe, het klinkt misschien wat raar maar het is een hele fijne stof. Doordat de stof van bamboe is gemaakt, is de handdoek nog zachter en het neemt meer water op dan bijvoorbeeld een handdoek die van katoen of badstof is gemaakt. Zo is er nog meer bamboe badgoed te verkrijgen, je hebt ook strandlakens, hamamdoeken en washandjes die van bamboe zijn gemaakt en daardoor veel  voordelen met zich meebrengen.

 

Andere interessante artikelen

Leave a Comment