Wellness

Gezond blijven door onze smartphone?

posted by Richella december 20, 2016 0 comments
gezond door middel van je telefoon

De laatste tijd is er best wel wat negatief nieuws te lezen en te horen over het gebruik van de smartphone. Natuurlijk is de smartphone een heel handig apparaat dat ons op veel terreinen en momenten ondersteuning kan bieden. Denk alleen al aan een van de vele handige route navigatie apps voor onderweg. En toegegeven, voor de prijs hoeven we het niet meer te laten natuurlijk, voor een appel en een ei heb je tegenwoordig een goedkoop sim only abonnement. Zoek even op internet en je vind vele websites waar je goedkope sim only abonnementen vergelijken kunt. Op die manier valt er dus een voordelig mobiel abonnement af te sluiten waarmee je zo goed als onbeperkt mobiel kunt bellen en internetten.

Smartphone tijdens het fitnessen

Tegenwoordig zijn er zo goed als overal wel apps voor te vinden, zo ook op het gebied van sport en fitness. Vroeger ging men naar de sportschool en werden er in een schrift zaken genoteerd als gewicht, hartslag, enz. Tegenwoordig gaat dat allemaal een stuk handiger en vooral nauwkeuriger. In veel sportscholen en fitnessclubs wordt door de diverse apparaten je hardslag gemeten en gemeten hoeveel calorieën je hebt verbruikt. Daarnaast zijn er fitnessapps verkrijgbaar voor de smartphone en smartwatches waarbij je schema’s kunt invoeren en die je hartslag tijdens de oefeningen meten en invoeren in de software. Handig, want zo kun je zien wanneer je hartslag relatief hoog is, hoeveel calorieën je verbruikt met de diverse oefeningen en apparaten, maar ook of je conditie vooruit of juist achteruit is gegaan in een bepaalde periode. En in de toekomst zal er nog veel meer mogelijk zijn op dat gebied.

simonly vergelijken

Smartphone als medische waakhond?

Uiteindelijk zal via onze smartphone iedere lichaamsfunctie in kaart kunnen worden gebracht en kunnen we een signaal krijgen als er iets niet helemaal goed gaat. Het voordeel daarvan is dat we eerder signalen van een disfunctioneren in het lichaam kunnen ontvangen en we dus sneller naar een dokter kunnen gaan of kunnen handelen mocht er iets niet in orde zijn op fysiek gebied. Zo is het voor te stellen dat er, met behulp van nanotechnologie, minuscuul kleine cameraatjes door onze bloedvaten gaan in de toekomst, die vervolgens een opname kunnen maken van de wand van onze aders en slagaders. Die beelden kunnen dan weer worden doorgezonden naar onze smartphone. Als er vervolgens sprake is van vaatvernauwing en/of aderverkalking, kan er een signaal worden doorgegeven naar onze smartphone zodat we naar de dokter kunnen gaan voor een uitgebreid medisch onderzoek. En u begrijpt dat er op medisch gebied nog veel meer mogelijk zal zijn in de toekomst.

Andere interessante artikelen

Leave a Comment