Beauty

Parel oorbellen, voor ieder wat wils!

posted by Gerard januari 5, 2017 0 comments
parel

Wanneer je parel oorbellen draagt, straal je wat uit. Dat is niet in de eerste plaats, omdat parels zeldzaam zijn. Een parel is afkomstig van een oester. Dit is een speciaal proces. Het ontstaat namelijk wanneer er zeewier, zand of een parasiet bij de oester komt. Om zichzelf te beschermen bouwt de oester hier vervolgens een parel of parelmoer omheen. Echter niet in alle oesters zit een parel of parelmoer. Dit gebeurt in slechts één van de 15.000 oesters. Tegenwoordig worden parels ook gekweekt, waardoor verschillende sieraden zijn uitgerust met parels, zo ook oorbellen. De gekweekte parels zijn dan ook de parels, die we terug zien in sieraden zoals oorbellen. Daarnaast zijn er oorbellen met imitatieparels.

Bij gekweekte parels wordt een geslepen bal in een oester of mossel gezet, zodat deze hieromheen met zijn parelmoer een parel bouwt. Dit kan een proces zijn van drie jaar. Parel oorbellen met gekweekte parels hebben een chique uitstraling en benadrukken de vrouwelijkheid. De structuur van deze parels kenmerkt zich door de ronde kalk om de kern en een dun laagje parelmoer. Deze parels hebben vaak een wat mooiere glans. Deze glans ontstaat natuurlijk of is verkregen door de parel te weken in een ecoline kleurstof of deze te laseren. Akoya parels, Tahiti parels, zoetwaterparels en Zuidzee parels zijn voorbeelden van gekweekte parels. Bij parel oorbellen met gekweekte parels is het van belang dat deze goed worden verzorgd, omdat deze wat kwetsbaarder zijn. Gekweekte parels zijn ook vrij zeldzaam. Dit betekent dat deze ook wat duurder zijn. Oorbellen met gekweekte parels kunnen een prijs van tussen de € 300,- en € 400,- hebben.

Naast oorbellen met gekweekte parels zijn er ook oorbellen met namaak- of imitatieparels te koop. Deze zijn veel goedkoper en hebben al een prijs vanaf € 5,-. Deze imitatieparels worden gemaakt van glasbolletjes of de kern van een schelp met een dun laagje kunststof.

Andere interessante artikelen

Leave a Comment