Wellness

De gezondheidsvoordelen van edelstenen

posted by Gerard januari 31, 2017 0 comments
rozekwarts

Edelstenen en kristallen zijn iets dat is geschapen door de natuur. Niet alleen zien ze er prachtig uit om te gebruiken in sieraden zoals een ring, ketting of oorbellen, maar ook hebben ze geneeskrachtige eigenschappen die veel voordelen kunnen hebben op je gemoedstoestand. Wetenschappelijk zijn er nog twijfels over deze geneeswijze, maar toch worden ze al sinds de oudheden geloofd.

Amethist

Een amethist is een dieppaars kristal, die familie is van de bergkristallen. Dit kristal is meestal geen mooi gladde steen, maar wordt als grof stuk aangeboden. De kleur is zo aanwezig door een klein beetje radioactiviteit. Als je de steen in zonlicht houdt vervalt dit en kan de amethist verbleken.   amethist

De kristal heeft een betekenis van harmonie. Wat betreft de geneeskrachtige eigenschappen, hoort de amethist bij het voorhoofd- en kruinchakra. Door de kristal op je voorhoofd te leggen of als ketting te dragen, kan dit hoofdpijn bestrijden. Ook kan de amethist zorgen voor een goed dag- en nachtritme. Door de steen op je nachtkastje of onder je kussen te leggen bij het slapen, kun je beter slapen en gaat het nachtmerries tegen. Door de harmonische en rustige ‘aura’, vermindert de amethist zenuwachtigheid en stress. Je kan dingen beter loslaten en zorgt voor een betere concentratie. Er wordt gezegd dat het een van de meest vredige en rustige edelstenen is. Het kristal heeft ook een hoog ijzergehalte, waardoor het positieve invloed heeft op de bloedsomloop en hart. Een betere doorbloeding kan huidklachten verbeteren.

Rozekwarts

De Rozekwarts heeft meestal een wolkige uiterlijk en heeft een (zoals de naam al doet vermoeden) roze kleur. Er bestaat ook een transparante rozekwarts, waarbij je de kristalstructuur met het blote oog kunt bekijken. De rozekwarts is de steen die gelinkt is aan onvoorwaardelijke liefde. Het zorgt voor acceptatie en liefhebben van onszelf en anderen. Ook voor vriendschap is de rozekwarts een perfecte steen. Als je rozekwarts bij je draagt, zal je makkelijker contact maken met andere mensen. Het is een van de meest geliefde stenen om een sieraad van te maken. Gezien het staat voor liefde, wordt het dan ook vaak in een trouwring gezet. Ook fysiek zijn er voordelen. De rozekwarts hoort bij het hartchakra en heelt dan ook kwaaltjes die met het hart te maken hebben. Denk aan een gebroken hart en de bloedsomloop. Bewaar je rozekwarts op je nachtkastje? Dan heeft dit een positief effect op je liefdesleven. Bewaar je hem in je broekzak? Dan versterkt dit de geslachtsorganen en zorgt voor een verhoogde kans op het verwekken van kinderen. De kwarts heeft een hoog siliciumdioxide gehalte. Dit betekent dat het een goed effect heeft op de huid. Het werkt verjongend en verwijderd onregelmatigheden zoals puistjes en mee-eters als je met de kwarts regelmatig over je gezicht gaat.

Onyx

Gezien de onyx bij het sterrenbeeld Steenbok past, zegt het al iets over deze edelsteen. In zekere zin heeft het een soort ‘koppigheid’ over zich heen. Het geeft meer doorzettingsvermogen en zelfdiscipline. Het geeft je meer controle, maar zorgt wel dat je grenzen goed bewaakt (een soort positieve koppigheid dus). Ben je gevoelig voor meningen om je heen? Draag dan onyx bij je om minder gemakkelijk beïnvloedbaar te zijn. Ook heeft deze zwarte edelsteen de geheimzinnige eigenschap om herinneringen te onthouden. Daarom is de steen ook perfect om trauma’s mee te genezen. Het vasthouden van een onyx leidt je aandacht af naar een verwonding die vroeger is aangedaan. Op die manier kan met edelstenen therapie verdriet uit het verleden genezen worden. Negatieve gevoelens kunnen dus goed worden verwerkt. Op fysiek vlak is de onyx goed voor botten, gebit, beenmerg, lymfestelsel en voeten. Ook versterkt het de wanden in je lichaam (maagwand, blaaswand, nierwand), wat infecties tegengaat.

Naast deze 3 bekendere edelstenen en kristallen zijn er nog vele andere die je kunnen helpen als je lichamelijke klachten hebt. Laat je informeren over de vele mogelijkheden en wie weet ervaar je binnenkort zelf de voordelen.

onyx

Andere interessante artikelen

Leave a Comment