Wellness

Boedapest: Stad van de thermale baden

posted by Gerard april 3, 2017 0 comments
32640646064_2b0b5a39f5_z

Boedapest is een heerlijke stad voor een fanatische stedentrip. Maar wat is er beter dan sight-seeing en daarna te genieten van heerlijke ontspanning in één van de vele kuuroorden en warmwaterbronnen die de stad te bieden heeft. Locals en ook veel toeristen zoeken hier de koelte van het water op want Boedapest heeft geen strand, maar in de zomer is het vaak rond de 30 graden. Deze baden zijn hiervoor een perfecte uitkomst en ook daarom is Boedapest heerlijk om te bezoeken in de zomer. Desondanks kun je ook erg genieten van de buitenbaden in de winter. Wanneer het erg koud is, is het erg lekker om in de warme baden te liggen en naar de sterrenhemel te kunnen kijken.

Een van de populairste badhuizen is   dat is gelegen in het stadpark van Boedapest. Het is tevens het grootste badhuis van Boedapest met drie grote buitenbaden. De baden hebben alle drie verschillende temperaturen en dit is dus één van de baden waar je in de winter ook lekker kunt ontspannen. Het gebouw om de drie buitenbaden is in Romeinse stijl gebouwd en binnen vind je nog veel meer andere baden met onder andere sauna’s, zwavelbaden en Turkse stoombaden. Een bezoekje aan Szechenyi kost ongeveer 12 euro.

Het mooiste badhuis van Boedapest is de Gellert spa. Ook deze is in Romeinse stijl gebouwd en ziet er erg chique uit met grote pilaren en balkons. Ook wordt er gezegd dat het Gellert water het beste in de stad is en deze een helende werking heeft. Gellert spa moet je dan ook zeker gezien hebben wanneer je houdt van mooie badhuizen.

Daarnaast is Rudas baths ook eentje die je bezocht moet hebben. Dit is een Turks badhuis vlak langs de Donau. Het is niet het grootste badhuis maar heeft wel veel variatie en bieden verschillende massages. Daarnaast heeft het een prachtige hot tub op het dak. Je zit hier tegen de berg aan en hebt een mooi uitzicht op de Donau en de bruggen! Zeker ’s avonds en ’s nachts is dit prachtig om te zien. Je kunt hier de hele nacht van genieten want op vrijdag en zaterdag is Rudas baths een nacht-spa waar je vanaf 22:00 tot 04:00 kunt genieten in het warme water en van het mooie uitzicht.3344870564_b059fecc0b_z-1

 

7901834970_b7708692ff_z

Andere interessante artikelen

Leave a Comment