Wellness

Zoek de ontspanning op in je eigen sauna

posted by Gerard mei 1, 2017 0 comments
25373697980_6ea1ce792a_z

Het wordt steeds normaler om een privé sauna of bubbelbad te bezitten. Zeg nou zelf, na een lange dag werken is het heerlijk om even te ontspannen en bij te komen in uw eigen sauna of bubbelbad. Tegenwoordig zijn er vele mogelijkheden, van diverse designs en sauna’s geheel op uw smaak gemaakt. In dit artikel geven wij een aantal voorbeelden van sauna’s en bubbelbaden

Finse sauna’s

Een van de bekendste en traditionele sauna’s is de eeuwenoude Finse sauna, gemaakt van hout. Deze ruimtes worden door middel van een houtgestookte of elektrische warmtebron verhit tot wel 100 graden. De lucht wordt erg droog en kan soms zwaar en benauwend aanvoelen. Tevens heeft de hitte een positief effect op de verbetering en doorbloeding van uw bloedvaten en huid. Dit komt doordat u huid uw overtollige warmte kwijt wilt raken, waarbij ook afvalstoffen worden meegenomen.

Infrarood sauna’s

Een van de nieuwe sauna’s zijn de infrarood sauna’s, welke gebruik maken van infraroodlampen. Deze straling dringt diep uw lichaam binnen en heeft een positieve werking op uw spieren en gewrichten. Het wordt in tegenstelling tot een Finse sauna vaak niet warmer dan 60 graden.

Bubbelbaden

Liever de warmte opzoeken in een bubbelbad? Dit wordt natuurlijk niet zo heet als een sauna maar heeft wel een goede werking op uw lichaam. Zo wordt uw bloedcirculatie gestimuleerd en worden uw spieren en gewrichten gemasseerd door de speciale massageknoppen. Maak uw heerlijke bubbelbad sessie af met heerlijke badproducten en aroma’s. Ontspannen is nog nooit zo leuk.

 

Andere interessante artikelen

Leave a Comment