Wellness

Wat zijn de voordelen van Yoga?

posted by Gerard mei 3, 2017 0 comments
16519919231_ce788a4946_z

Tegenwoordig doen steeds meer mensen aan yoga. Maar wat zijn de voordelen van yoga?

Yoga is geschikt voor alle mensen, ongeacht je leeftijd, conditie of geslacht. Er zijn heel veel redenen om yoga te beoefenen, daarom sommen we een aantal voordelen op.

Naast het verlichten van pijn, verbetert yoga de lenigheid en beweeglijkheid van het lichaam. Het is erg gebruikelijk dat je tijdens de eerste les van yoga je tenen niet kan aanraken met gestrekte armen.  Beetje bij beetje begint je de juiste spieren te gebruiken. Na een tijdje zullen de ligamenten, pezen en spieren verlengen, waardoor het lichaam meer verschillende poses kan aannemen. Daarbovenop resulteert het beoefenen van yoga tot een betere lichaamshouding, wat op zijn beurt leidt tot het verzachten van nek-en spierklachten.

Studies hebben aangetoond dat het beoefenen van yoga de pijn kan verzachten.

Yoga beperkt de fysieke invloed van stress op het lichaam. Dankzij de ontspannende werking van yoga vindt er een daling van stress in het lichaam plaats. Bijkomende voordelen voor het lichaam zijn een verlaging van de bloeddruk en het hartritme, een verbeterde spijsvertering en een verhoogde immuniteit.

Als je gaat beginnen met yoga is het fijn als je yogakleding draagt waar jij je goed bij voelt. Dit is vanzelfsprekend. Tijdens yoga gaat het om het ontspannen, dus kleed je daar ook op.

Door de verschillende houdingen die je doet bij yoga wordt bijna elke spier in het lichaam gebruikt, hierdoor neemt je lichamelijke kracht toe. Doordat je erg veel bezig met yoga kan je zelfs afvallen. Door de calorieverbranding ga je er ook slanker uit zien.

Yoga is een sport die veel beoefend wordt, onder andere vanwege zijn positieve effecten op de gezondheid. Yoga zoekt een evenwicht tussen lichaam en geest.

Andere interessante artikelen

Leave a Comment