Beauty

Een platte buik met deze oefeningen

posted by Gerard mei 12, 2017 0 comments
22877538269_c13c89e26f_z

De zomer komt er weer bijna aan en daarmee ook de dagjes op het strand in bikini. Voor velen is dit een aanleiding om de paar kilo’s die er in de winter bij zijn gekomen er weer af te trainen. Voor het krijgen van een mooie strakke buik zo vlak voor de zomer, hebben wij enkele effectieve oefeningen voor je op een rijtje gezet.

Ten eerste is de crunch een effectieve oefening voor een plattere buik. Je gaat met je rug op de grond liggen en je knieën gebogen. De voeten staan daarbij plat op de grond en je vouwt je handen achter je hoofd. Breng je hoofd en borst richting je knieën, maar zorg dat de onderrug wel op de grond blijft. Probeer dit in drie sets van tien herhalingen te doen.

De Knee-In is ook een goede oefening voor de buikspieren. Ga op je rug liggen met je knieën gebogen en je voeten op de grond. Deze oefening is niet ingewikkeld, je hoeft namelijk alleen in een rustig tempo je knieën naar je buik bewegen tot dat je bovenbenen recht omhoog staan. Ook deze oefening kan je tien keer herhalen.

Met de Leg Raise ga je op de grond liggen met je benen uitgestrekt tegen elkaar. Til je benen een paar centimeter van de grond en plaats je handen onder je zitvlak. Til daarna je benen verder op tot dat zij recht omhoog staan, in een rechte hoek met de grond. Probeer dit vijf seconde vol te houden en zorg dat je rug en knieën niet buigen. Laat daarna je benen weer zakken tot een paar centimeter boven de grond en herhaal de oefening.

Niet alleen door het doen van buikspieroefeningen krijg je een plattere buik. Zo moet je ook buikvet verbranden om een mooie buik te krijgen. Wanneer je meer spiermassa krijgt, wordt je stofwisseling verhoogd wat leidt tot meer vetverbranding. Het is dus van belang je spiergroepen te trainen om een snellere stofwisseling te krijgen. Je buikspieren zijn kleine spieren en daarom is het trainen van je borst, schouders, rug en bovenbenen belangrijker. Er zijn verschillende oefeningen om je stofwisseling te stimuleren.

De eerste oefening is de Wall Sit en is speciaal bedoeld voor het trainen van je beenspieren. Het is de bedoeling dat je met je rug tegen de muur gaat staan. De voeten moeten iets naar voren en licht gespreid zijn. Zak langzaam naar beneden tot dat je als het ware tegen de muur “zit”. Doe dit ongeveer 10 tot 30 seconde. Je kan deze oefening twee keer per dag herhalen en maximaal drie dagen per week doen. Dit geldt ook voor de Triceps Dips oefening waarbij je zowel je been- als armspieren traint. Gebruik voor deze oefening een stoel op een stabiele ondergrond. De stoel moet niet kunnen wegschuiven. Ga op de stoel zitten en strek je benen, zet daarbij je voeten plat op de grond en plaats je handen op de rand van de stoelzitting. Schuif jezelf naar de rand van de stoel en zak vervolgens met je billen naar beneden, waarbij je steunt op je armen en benen. Ook deze oefening kan je tien keer herhalen. Wanneer je deze oefeningen ongeveer drie keer per week doet, zal je hier in de zomer de vruchten van plukken.

Andere interessante artikelen

Leave a Comment