Wellness

Kosten verkoopmakelaar

posted by Gerard juni 9, 2017 0 comments
15351373336_cdeabd8493_z

Wat kost het om een verkoopmakelaar in te schakelen voor de verkoop van uw huis? Dit is een vraag die vaak gesteld wordt; het verkopen van een huis met behulp van een verkoopmakelaar biedt immers een tal van voordelen. Daar is natuurlijk wel een prijskaartje aan verbonden. De kosten kunnen per makelaar echter veel van elkaar verschillen.

Waar betaalt u voor?

Een verkoopmakelaar is voor verschillende taken verantwoordelijk bij het verkopen van een huis. De makelaar regelt de tekoopstelling van uw huis, bepaalt de beste verkoopprijs en onderhandelt met potentiële kopers. Een verkoopmakelaar kan met zijn kennis en ervaring al deze zaken het best uitvoeren. Hierdoor is de kans groot dat u sneller een koper vindt en uw huis verkoopt voor een hogere prijs dan als u zelf de verkoop van uw huis zou regelen.

Wat zijn de kosten?

De makelaarskosten worden bepaald aan de hand van een aantal zaken: de makelaarscourtage en de opstartkosten.

Makelaarscourtage

De makelaarscourtage heeft betrekking op de kosten die de makelaar berekent voor de diensten die hij of zij biedt. Ieder makelaarskantoor hanteert verschillende prijzen, dus hier is geen vaste prijs voor te zetten. Sommige makelaars vragen om een percentage van de verkoopprijs van het huis, anderen kiezen voor een bedrag dat van tevoren vastgesteld wordt. Om te kijken wat de exacte kosten zijn voor uw huis, kunt u het beste meerdere offertes vergelijken.

Opstartkosten

De opstartkosten worden gemaakt aan het begin van het proces van het verkoop van uw huis. Bij opstartkosten kunt u denken aan kosten voor het maken van professionele foto’s van uw huis, het plaatsen van een te-koopbord bij uw woning en het plaatsen van online advertenties. Uiteraard kunnen ook hier de kosten per makelaar en per huis verschillen; als u ervoor kiest om zelf voor de foto’s te zorgen worden de opstartkosten dus ook lager.

Prijsindicatie

Hoewel de makelaarskosten per huis en makelaar verschillen, is het wel mogelijk om een indicatie te geven. Voor een huis van €200.000 zijn de gemiddelde kosten voor een makelaar minder dan €4000. Als u de exacte prijs voor uw woning wilt berekenen, adviseren wij u om meerdere offertes te vergelijken om de beste prijs te vinden.

Andere interessante artikelen

Leave a Comment