Wellness

Voordelen van goede isolatie

posted by Gerard juni 9, 2017 0 comments
5453129924_f5d549e504_z

Voordat mensen hun huis laten isoleren willen ze natuurlijk graag weten wat de voordelen van een goed geïsoleerde woning zijn. De meeste mensen weten dat een goede isolatie een van de beste tips is om energie te besparen. Echter, er zijn nog veel andere voordelen waar je misschien nog niet over na hebt gedacht.

Natuurlijk zorgt isolatie ervoor dat warmte binnenblijft. Hierdoor is er automatisch minder energie nodig om een woning op temperatuur te krijgen. Er zijn echter nog meer voordelen met een goede isolatie. Deze worden hieronder besproken.

Een goede isolatie verhoogt de waarde van je huis

Met een goede isolatie zorg je ervoor dat jouw huis aantrekkelijker is voor eventuele kopers.

Een huis isoleren zorgt ervoor dat de maandelijkse energielasten van het huis flink omlaag gaan. Het is dus interessant voor een potentiele koper. Ook krijg je een beter energielabel, het energielabel laat direct zien hoe zuinig het huis dat je wilt kopen of huren is. Als je een permanent energielabel hebt dan weten eventuele kopers dat ze in dat huis comfortabeler kunnen wonen en honderden euro’s per jaar kunnen besparen. Wanneer eigenaars een zoldervloer isoleren, dan hebben ze een extra kamer op zolder. De reden dat veel eigenaren hun zolder alleen maar als opslagruimte gebruiken is omdat het gewoonweg te koud is om er te slapen. Met de juiste dakisolatie is dat niet het geval.

Een goede isolatie is goed voor milieu

Het feit is echter wel dat een goede muurisolatie en het juiste isolatiemateriaal kunnen ervoor zorgen dat je ecologische voetafdruk een stuk minder zullen worden.

Ten eerst is het is brandveilig, dus zowel veilig voor het milieu als voor jezelf.  Ten tweede is zeker het nieuwe isolatiemateriaal erg duurzaam. Het is een snel en schoon proces om het te verwerken.

Tot slot verklein je de Co2-uitstoot en bespaar je schaarse brandstoffen met een goede isolatie. Hoe minder energie we verbruiken, hoe beter het is voor het milieu.

Een goede isolatie geeft meer comfort in jouw huis

Dit is een van de voordelen die we niet gelijk in geld kunnen uitdrukken, het is gewoon fijner om in een woning te wonen waar goed geïsoleerd is.

Zo heb je bij een goede geluidsisolatie, minder last van geluidsoverlast en krijg je een warmere vloer zonder extra stookkosten. Ook heb je veel minder last van tocht en voelt je woning weer behaaglijk aan.

Andere interessante artikelen

Leave a Comment