Wellness

Zonnepanelen aansluiten

posted by Gerard juni 9, 2017 0 comments
2351716097_bcb626c03a_z

Nadat je de ideale zonnepanelen hebt gevonden voor jouw bedrijf of huishouden, is het tijd om deze te installeren. Wat heb je precies nodig voor deze installatie en hoe sluit je de opgewekte energie van jouw zonnepanelen aan op de netstroom in de meterkast, zodat jij de energie kunt gebruiken?

Zonnepanelen aansluiten op netstroom
Wanneer je energie opwekt door gebruik te maken van zonnepanelen ben je automatisch een energieleverancier; je levert namelijk energie aan het elektriciteitsnet. Voordat dit kan gebeuren is het echter van belang de zonnepanelen op de juiste manieren te installeren. Er zijn verschillende manieren waarop je jouw zonnepanelen kan aansluiten op de netstroom:

Via een kabel: Wanneer je over maximaal 3 zonnepanelen beschikt, kun je gemakkelijk via een kabel naar de meterkast jouw zonnepanelen aansluiten op de netstroom. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een aardlekschakelaar, die ervoor zorgt dat het teveel aan stroom niet wordt opgenomen om zo overbelasting en kortsluiting te voorkomen. Deze aardlekschakelaar wordt geplaatst door gebruik te maken van een vrije groep in de meterkast of wordt naast de bestaande groepen geplaatst;

Via een pv installatie: Wanneer je maximaal 12 zonnepanelen bezit en een vrije groep hebt in de meterkast, kun je de zonnepanelen gemakkelijk installeren zonder dat je een nieuwe kabel hoeft aan te leggen.

 

Speciaal materiaal

Wanneer je zonnepanelen zelf wilt installeren, heb je de volgende benodigdheden nodig:

– Valbeveiliging: bedekkende kleding en anti-slip schoenen;

– Middenklemmen: klemmen die tussen 2 zonnepanelen in gezet worden om ervoor te zorgen dat deze niet van plaats kunnen verschuiven;

– Eindklemmen: klemmen die aan alle buitenste, naar de dakrand gerichte zonnepanelen worden geplaatst om te zorgen voor extra stevigheid;

– Haken en schroeven gemaakt van RVS of aluminium: deze zorgen ervoor dat de draagconstructie niet leidt onder zwaar weer zoals hevige sneeuwval;

– Een ladder die je in een hoek van 75 graden tegen het huis aan plaatst, waarbij er 1 meter van de ladder boven het dak uitsteekt.

Het is ook mogelijk om de zonnepanelen te laten plaatsen en installeren door een zonnepaneelaanbieder uit jouw omgeving. Door jouw postcode en gegevens achter te laten op zonnepanelengids.com, kunnen 6 zonnepaneel aanbieders uit jouw regio contact met jou opnemen om al jouw vragen te beantwoorden en jou te voorzien van de nieuwste weetjes en gunstige offertes.

Andere interessante artikelen

Leave a Comment