Wellness

Yoga met geitjes

posted by Gerard juni 22, 2017 0 comments
7025571489_82be6705af_z

Het begint een ware trend te worden in Nederland: Yoga met geiten. Yoga werkt ontspannend en wanneer je dit op een geitenboerderij doet, omringt met bos en natuur, kan je nog meer tot rust komen. Op verschillende boerderijen in Nederland wordt yoga met geiten aangeboden. Zo worden er yoga houdingen gecombineerd met het contact met geiten midden in de stal. Door de aanraking met de dieren maakt je lichaam het knuffelhormoon oxytocine aan waardoor je lichaam ontspant en je heel anders in een yoga houding gaat.

Deze opvallende vorm van yoga komt overgewaaid uit Amerika. Het begon in de stad Albany waar het een grote hit is. Iedereen wilt yoga doen met de geiten. Een inwoonster van de stad begon met dit idee. Ze bedacht dat het een fijne combinatie zou zijn om ontspannende yoga lessen te geven en je daarnaast in contact kon staan met geitjes. Daarom begon ze met yogalessen op een boerderij in Albany, in een ruimte waar de geiten vrij zijn om in en uit te lopen. De geiten zoeken tijdens de yoga lessen contact met de mensen en zo staat er af en toe een geitje aan je te ruiken terwijl jij in een yoga houding verwikkeld bent. De geiten yoga in Albany is zo populair dat het een eigen Instagram account heeft en het schijnt dat de aanmeldingen binnen stromen. Door de populariteit is het snel overgeslagen naar Nederland en ook hier worden yoga cursussen met geiten aangeboden. De yogaleraren en leraressen in Nederland laten weten dat ook zij vinden dat het heel ontspannend werkt. Je leert goed was loslaten is tussen de geitjes. Op een geitenboerderij is een yoga les veel speelser door de onverwachte dingen die er gebeuren tussen de geitjes. Je leert hierdoor dat je verwachtingen kan loslaten, omdat je niet alles kunt plannen. Zo moet je je erbij neerleggen wanneer er per ongeluk een geitje op je handdoek plast en dit kan heel bevrijdend werken. Daarnaast kom je op deze manier ook meer in contact met de natuur. De geitjes reageren ook op de mensen. Wanneer de mensen zen zijn, worden de geitjes ook rustiger.

Andere interessante artikelen

Leave a Comment