Voeding

Een stralende huid door gezonde voeding

posted by Gerard september 7, 2017 0 comments
young-2112270_960_720

Er zijn talloze huid en gezicht crèmes op de markt die zouden moeten bijdragen aan een gezonde huid. Natuurlijk kunnen in sommigen gevallen deze gezicht crèmes huidproblemen oplossen, maar soms ligt de aard van het probleem ergens anders. Als je huidproblemen hebt dan kan het goed zo zijn dat je huid reageert op een disbalans van mineralen, vergiftigingen of stress. Je huid weerspiegelt als het ware je innerlijke gezondheid. Als je een mooie schone huid hebt dan is dit vaak een teken dat je lichaam vanbinnen gezond is. Als jouw huidproblemen zijn ontstaan omdat je vanbinnen geen gezond lichaam hebt dan hebben al die huid crèmes en dure lotions helemaal geen effect. Dit betekent dus dat je je maandsalaris aan leukere dingen kunt spenderen. Maar de vraag is dan natuurlijk: hoe zorg je ervoor dat je lichaam wel schoon en gezond wordt vanbinnen? Het antwoord hierop is eigenlijk best wel simpel. Het heeft namelijk allemaal met een gezond voedingspatroon te maken. Het eten van gezonde voeding is essentieel voor een egale huid, zorg er dus voor dat je zo minmogelijk schadelijke stoffen binnenkrijgt.

Nou vraag je je misschien af welke voeding je het beste kunt eten voor een optimaal resultaat. Er zijn een aantal voedingsstoffen die erbij helpen je huid gezond te houden. Dit zijn voornamelijk eiwitten, oliën, vetten en vitamines. Daarnaast wordt ook aanbevolen om twee liter water per dag te drinken voor een goede

Ook antioxidanten dragen bij aan een gezonde huid. Antioxidanten beschermen je huid doordat ze radicalen onschadelijk maken en hierdoor schade voorkomen. Vrije radicalen komen in je lichaam vrij door slechte eetgewoontes, roken of door veel in de zon te zitten. Ze zorgen voor de veroudering van je huidcellen, en dit wilt natuurlijk iedereen tegengaan. Gelukkig zijn er antioxidanten die ervoor zorgen dat deze radicalen onschadelijk worden gemaakt en het verouderingsproces van onze huid vertragen. En het goede nieuws is dat in ontzetten veel voeding deze antioxidanten te vinden zijn. Je vindt ze vaak in rood fruit zoals bosbessen, frambozen, aardbeien en bramen. Ook kun je ze vinden in groentes als spinazie, boerenkool, broccoli, flespompoen en gele paprika’s. Er is dus genoeg keuze aan voeding als je antioxidanten wilt binnenkrijgen.

Naast antioxidanten is er nog een belangrijke voedingsstof die bijdraagt aan een gezonde huid. Dit zijn omga 3-vetzuren. Als je veel omega 3 vetzuren binnenkrijgt zal je gelijk merken dat je huid minder droog aanvoelt. Deze omega 3-vetzuren zijn niet alleen goed voor je huid maar ook voor je haar, hart, hersenen en gewrichten. Producten die omega 3-vetzuren bevatten zijn vette vis, avocado’s, chiazaad, lijnzaad, noten en donkergroene bladgroenten.

Heb je dus altijd een gezonde stralende huid gewild, dan zijn een van deze voeding tips hierboven misschien wel de oplossing voor jou. Creëer dus met het juiste voedingspatroon een gezond en schoon lichaam vanbinnen met als gevolg een mooie stralende huid van buiten.

Andere interessante artikelen

Leave a Comment