Beauty

Wat doet water drinken voor je huid?

posted by Gerard september 22, 2017 0 comments
water drinken

Water drinken, voor sommige mensen is het een hele opgave om enkele glazen water per dag te drinken, terwijl anderen makkelijk twee liter per dag drinken en het huis niet verlaten zonder een flesje water mee te nemen. Water drinken heeft natuurlijk veel positieve effecten voor het lichaam, maar ook de huid zou er mooier van worden. Celebs en health magazines beweren al jaren dat veel water drinken een wondermiddel is voor de huid. Er bestaan zelfs heuse “Water Challenges” die je uitdagen 3 weken aan een stuk elke dag twee liter water te drinken. Verschillende magazines probeerden dit uit en in elk magazine wordt er geschreven over de positieve effecten voor de huid.

Maar wat is hier nu van waar? Is veel water drinken echt een manier om je huid mooi te maken? We zochten het even voor je uit.

Er is weinig onderzoek verricht naar de effecten van water drinken op de huid, aangezien de cosmetische industrie weinig winst kan maken uit de voordelen van water wordt onderzoek in die richting weinig gesponsord. In 2007 was er wel een studie die uitwees dat 2,25 liter water per dag drinken de textuur van je huid verandert. Of dit al dan niet gunstig is, is onbekend.

Wel zorgt genoeg water drinken ervoor dat de bloedtoevoer naar je huid verbetert en voor een snellere afvoer van afvalstoffen, wat natuurlijk allebei voordelig is voor de huid. Dit gebeurt enkel als je voldoende water drinkt, aangezien het water eerst naar de organen wordt getransporteerd zodat zij goed kunnen functioneren. Pas wat er daarna overblijft wordt naar de huid gebracht. Het is dus nodig om genoeg te drinken om alle organen én de huid te voeden. Als de huid niet genoeg water heeft, zal die er doffer uitzien en worden rimpels en poriën zichtbaarder aanwezig.

Toch wil dit niet zeggen dat je je dagcrème kan inwisselen voor een extra flesje water. Water voedt je huid van binnenuit, maar een goede dagcrème zorgt ervoor dat de huid van buitenuit gehydrateerd wordt. Conclusie: water drinken is niet hét wondermiddel voor een perfect gladde en mooie huid, maar het is toch belangrijk veel water te drinken en jezelf goed te hydrateren voor je algemene gezondheid, wat natuurlijk ook een positief effect heeft voor je huid!

huid

Andere interessante artikelen

Leave a Comment