Beauty

Huidverzorging in de herfst

posted by Gerard september 28, 2017 0 comments
huidverzorging vrouw

Het is zover: de herfst is officieel in het land! Er vallen weer blaadjes van de bomen en je mag ’s avonds weer gezellig in de zetel kruipen met een kommetje pompoensoep. Hoewel dit voor veel extra gezelligheid zorgt, betekent het ook wind en regen… en die zijn niet mals voor je huid. Tijd dus om je huidverzorging een goede upgrade te geven! Hier enkele tips:

Voed je huid met… olie
Probeer eens een aantal van je verzorgingsproducten te vervangen voor een variant op basis van olie. Oliën worden steeds populairder omdat ze erg voedend zijn voor de huid. Ze bieden extra hydratatie voor de huid en toch betekent dit niet noodzakelijk dat ze een vet laagje achterlaten. Zo kan je bijvoorbeeld ‘dry oil’ gebruiken voor je lichaam ter vervanging van je normale bodylotion. In de plaats van douchegel kan je kiezen voor een doucheolie. En je kan een reinigende olie gebruiken voor je gelaat, die neemt tijdens het cleansen minder vocht weg en is zo zachter voor je huid.

Relax met een gezichtsmaskertje
Of je nu een droog, vet of gemengd huidtype hebt, een hydraterend maskertje doet altijd deugd. Een extra voordeel: het is lekker relaxed. Leg een maskertje op je gezicht en laat een warm bad vol lopen, zo kan je heerlijk ontspannen: twee vliegen in een klap!

Preventief smeren
Waarschijnlijk zitten ze al standaard in je handtas: lippenbalsem en handcrème. Het is handig om deze altijd op zak te hebben, zo kan je doorheen de dag smeren. Wacht hier niet mee tot je lippen of handen al droog beginnen aanvoelen, maar smeer ze preventief voor je het herfstweer moet trotseren. Beter voorkomen dan genezen!

Scrubben maarrr
Met een scrub verwijder je dode huidcellen. Dode huidcellen kunnen je huid dof en minder glad maken of de poriën in de huid verstoppen waardoor je puistjes en oneffenheden krijgt. Eén keer peer week scrubben helpt dit voorkomen. Vergeet niet om erna goed te hydrateren.

Water blijven drinken
Als het kouder wordt, kan een dampend kopje koffie of een warm potje thee extra hard smaken. Vergeet naast deze verleidingen ook niet om voldoende water te blijven drinken. Ondanks dat het geen dorstig zomerweer meer is, heeft je lichaam wel nog evenveel vocht nodig. En hoe meer water je drinkt doorheen de dag, hoe meer water je huid kan gebruiken om er mooi en gezond te blijven.

Zo, probeer deze tips toe te passen bij je huidverzorging en zo behoud jij een zachte en verzorgde huid, ook in de herfst!

 

 

Andere interessante artikelen

Leave a Comment