Beauty

Peeling voor een stralende huid

posted by Gerard oktober 18, 2017 0 comments
skin-2341354_960_720

Huidproblemen zijn erg vervelend en het liefst wil je er zo snel mogelijk vanaf. Heb je last van rimpeltjes, acne of van littekens dan is een peeling waarschijnlijk de juiste behandeling voor jou. Tijdens een peeling wordt er op een gecontroleerde manier een dun laagje van de huid verwijderd. Dit zorg ervoor dat levende cellagen van de huid worden gestimuleerd en de huidstructuur wordt verbeterd waardoor er een frisse stralende huid ontstaat. Ook wordt het verouderingsproces van de huid vertraagd. Peelings worden het meeste gebruikt in het gezicht, maar ze kunnen ook op andere delen van het lichaam worden toegepast.

Soorten peelings

Je hebt verschillende soorten peelings die allemaal een andere werking hebben op de huid. Je hebt fruitzuur peelings, glycolzuur peelings en TCA-peelings. De glycolzuur peeling is een medische peeling die de huid gladder maakt en je poriën verfijnd. De glycozuur dringt dieper door in de huid vanwege de kleine molecuulgrote. Doordat glycozuur diep doordringt in de huid kan het soms gaan irriteren. Deze vorm is zeer geschikt voor vette en dikkere huidtypes. Als je last hebt van rimpeltjes of pigmentvlekken dan kun je het beste een TCA-peeling doen. Dit is een chemische peeling die rimpels lat vervagen en pigmentvlekken laat verbleken. Deze behandeling is iets heftiger waardoor je huid kan gaan schilferen of korstjes zichtbaar worden. Na drie maanden is het gewenste resultaat pas bereikt. De fruitzuurpeeling is een peeling waarbij een fruitzuur op de huid wordt aangebracht die de bovenste huidcellen doen losweken. In je diepere huidlagen word de collageen productie geactiveerd waardoor je huid voller, gladder en egaler wordt. De fruitzuurpeeling is een lichte peeling die de huid een frisse en gladde uitstraling geeft.

Peeling tegen acné

Acne is een veelvoorkomend huidprobleem vooral onder jongeren. Er zijn de laatste jaren zoveel behandelingen geboren, maar helaas is er bij geen een behandeling zekerheid dat je acne probleem wordt opgelost. Toch roept de vrij nieuwe anti-acne peeling methode veel positieve reacties op bij mensen met deze huidaandoening.  Wanneer je last hebt van acne dan kan een fruitzuurpeeling voor een verbeterde huid zorgen. Je huid bevat namelijk dode huidcellen die samenplakken. Door deze aan elkaar geplakte dode huidcellen raken je poriën afgesloten. Hierdoor raken je talgklieren verstopt en gaan ze ontsteken.Door een fruitzuurpeeling zorg je ervoor dat je dode huidcellen niet meer samenplakken. Hierdoor zullen de dode huidcellen versneld afschilveren en worden je poriën niet meer afgesloten. En als gevolg hiervan zullen ook je talgklieren minder snel gaan ontsteken.Ook heeft het fruitzuur een ontstekingsremmende werking waardoor de acne goed behandeld wordt. Een nadeel van een peeling is dat je gezichtshuid een aantal dagen rood en licht gezwollen en hierdoor lijkt het alsof je het probleem juist verergerd hebt. Maar wees gerust, uiteindelijk zal dit wegtrekken en kun je genieten van een verbeterde huid.

Peeling tegen pigmentvlekken

Ook voor pigmentvlekjes kan een medische peeling worden gedaan. De meest geschikte behandeling hiervoor is de Mela Peel. In deze peeling zitten de beste pigment remmende en onderdrukkende ingrediënten. Doordat de opperhuid wordt weggehaald worden de pigmentkorreltjes die in die cellen zitten ook verwijderd. Je zult meerdere behandelingen moeten ondergaan om de pigmentvlekken volledig laten te verdwijnen. Diepere peelings zorgen voor beter resultaat, maar hier heb je ook een grotere kans op complicaties. Met een goede voorbereiding heb je ook een betere kans op een goed resultaat. Voorafgaande de behandeling moet de zon een maand vermeden worden en het pigmentvlekje moet iedere nacht worden ingesmeerd. Hierdoor wordt de hoornlaag op de pigmentvlek alvast verdunt.Tijdens de behandeling wordt er met een wattenstaafje zuur aangebracht op de huid om te voorkomen dat de zuur te diep doordringt in de huid, want dan kunnen er littekens ontstaan. Na de behandeling zal je huid gaan schilferen en komt er plaats voor nieuwe huid. Op deze manier wordt de pigmentvlek minder zichtbaar of zelfs helemaal verwijderd.

Peelings zijn voor veel huidproblemen inzetbaar, maar ook als je je huid gewoon een boost wilt geven is een peeling de juiste manier. Je bereikt dat je huid zich weer jong en energiek gaat gedragen. Bovendien is een bijkomend effect dat je huid veel meer kan profiteren van verzorgingsproducten zoals nachtcrèmes en serums omdat deze sneller en dieper in de huid komen. Ze waarborgen een goede stofwisseling van je huid waardoor deze fris blijft.

 

Andere interessante artikelen

Leave a Comment