Voeding

Je metabolisme versnellen met de juiste voeding

posted by Gerard januari 12, 2018 0 comments
pexels-photo-106877

Na de feestdagen wilt iedereen die extra kilo’s er zo snel mogelijk weer af hebben. De sportscholen zijn in januari altijd overvol. Toch vinden de meeste mensen het nog erg lastig om af te vallen. Om af te vallen is het vooral van groot belang dat je je voedingspatroon aanpast. Alleen naar de sportschool gaan heeft geen zin. Het is niet aan te raden om een dieet te volgen met heel weinig calorieën, want dit houd niemand vol. Ook heeft dit negatieve gevolgen voor je metabolisme. Een dieet volgen met voedingsmiddelen die het metabolisme verhogen is echter wel een goede manier om af te vallen. Ons metabolisme wordt bepaald door verschillende factoren zoals je genen, maar ook je voeding speelt een belangrijke rol. Het aanpassen van je voeding kan ervoor zorgen dat je metabolisme verhoogd wordt.

Het eten van eiwitten is goed als je je metabolisme wilt verhogen. Het wit van het ei is rijk aan aminozuren. Deze aminozuren zorgen ervoor dat je metabolisme blijft aanwakkeren.Ook mager vlees is goed. Mager vlees zit namelijk vol met ijzer. Als je lichaam een ijzer te kort heeft dan zal het metabolisme vertragen en dat wil je niet. Een goede voedingsbron voor ijzer is bijvoorbeeld kip. Ben je vegetariër dan kun je ook door het eten va bladgroente, amandelen, linzen en dadels genoeg ijzer binnen krijgen.

Water mag ook niet ontbreken in je nieuwe voedingspatroon. Water is een van de belangrijkste dingen die ons lichaam nodig heeft. Het is een hulpmiddel die ervoor zorgt dat ons voedsel makkelijk getransporteerd wordt. Het helpt het spijsverteringsstelsel om zijn werk te doen. Zodra je te weinig water binnenkrijgt dan zal de mobiliteit van je voeding verminderen en hierdoor zal je metabolisme vertragen. Drink vooral koud water, want koud water zorgt dat je lichaam afkoelt. Je metabolisme wordt dan meteen aan het werk gezet om je lichaam weer op temperatuur te krijgen.

Een andere manier om je metabolisme te verhogen kan door het eten van chilipepers. Deze pepers bevatten namelijk capsaicine, een chemische stof die je metabolisme versnelt. Niet iedereen is fan van deze hete pepers, maar als je het lekker vindt dan is het een prima manier om je metabolisme te verhogen.

Cafeïne is ook een stof die helpt bij het verhogen van je metabolisme. Deze stof vind je in koffie, maar ook in groene thee. Groene thee bevat ook antioxidanten die goed zijn voor de vetverbranding. Het drinken van koffie zal je ook tijdelijk meer energie geven.  Er zitten dus best wat voordelen aan het drinken van groene thee en koffie.

Volkoren granen zijn ook een uitstekende bron. Dat komt omdat ze meer energie vragen aan je lichaam om verteerd te worden. Bruinbrood en volkorenbrood zijn rijk aan vezels waardoor je lichaam extra nodig heeft om dit te verbranden. Producten zoals wit brood en witte pasta bevatten geen vezels en vragen je lichaam dus niet om extra energie. Deze voeding wordt dan eerder opgeslagen als vet.

Een avocado behoort ook tot de lijst van voedingsmiddelen die je metabolisme verhogen. Deze vrucht bevat 4 gram eiwitten waarvan 9 essentiële aminozuren. Een ander voordeel is dat de avocado ook een rijke hoeveelheid aan omega 3 vetzuren bevat.

Na deze lijst met voedingsmiddelen hoop ik dat je wat op weg geholpen bent. Als je deze een aantal van deze voedingsmiddelen kan toevoegen aan je eetpatroon dan zal je profiteren van een sneller metabolisme.

Andere interessante artikelen

Leave a Comment