Voeding

Voedingsmythes ontkrachten

posted by Gerard februari 15, 2018 0 comments
Voedingsmythes

Het jaar 2018 is inmiddels alweer een tijdje onderweg en ik hoop dat iedereen nog goed bezig is met zijn goede voornemens. Er zullen veel mensen zijn die zich voorgenomen hebben om af te vallen en/of beter op hun voeding te letten. Dit artikel kan je daarbij helpen, want vandaag bespreken we enkele misverstanden over voedsel en ontkrachten we deze voedingsmythes.

Vruchtensap is gezond

Fruit is gezond, dus vruchtensap is een verstandige keuze als je wilt afvallen. Helaas is dit vaak niet het geval. Ten eerste is vruchtensap vaak niet meer dan een mengsel van water, suiker en vruchtenconcentraat. In dat geval bevat je drankje helemaal geen écht fruit, maar alleen chemicaliën die ernaar smaken. Zelfs wanneer je 100% vruchtensap drinkt, ben je nog niet echt lekker bezig, want hierin zit ongeveer even veel suiker als in cola. Als je toch wilt genieten van de smaak van fruit, éét dan fruit. Hier zitten vezels in en het eten zorgt voor kauwweerstand wat je weerhoudt om te veel suiker naar binnen te gieten.

Vruchtensap

Vruchtensap

Selderij bevat negatieve calorieën

Veel mensen denken dat het eten van selderij of komkommer meer calorieën zou verbranden dan dat er in het voedsel zelf zitten. Helaas is dit niet waar. Door te kauwen, verteren en absorberen van eten verbrand je ongeveer tien procent van je dagelijkse calorieën. Dit geldt ook voor selderij en komkommer. Wel moet gezegd worden dat selderij veel vezels en water bevat. Daarnaast is het caloriearm en geeft het je langer een vol gevoel.

Selderij

Selderij

Verse groenten zijn voedzamer dan ingevroren groenten

Ook deze stelling is niet waar. Sterker nog: ingevroren groenten kan voedzamer zijn dan verse groenten. Op het moment dat groenten geoogst worden, verliezen groenten voedingsstoffen. Verse groenten leggen vaak lange afstanden af, waardoor de verse groenten in de supermarkt al weken oud kunnen zijn. Ingevroren groente worden meteen na het oogsten ingevroren, waardoor het verlies aan voedingsstoffen tot een minimum wordt beperkt.

Andere interessante artikelen

Leave a Comment