Beauty

Wat zijn de bijwerkingen van laser ontharen?

posted by Gerard april 24, 2018 0 comments

Hoewel de procedure die bij laser ontharen is betrokken gewoonlijk risicovrij is, kunnen er enkele bijwerkingen van laser ontharing zijn om te overwegen.

Het gebruik van een laser om ongewenst (gezichts)haar te verwijderen, brengt veel warmte met zich mee om het haar te verbranden. Dit kan bij sommige gebruikers leiden tot huidverbranding. De laserhaarverwijdering brandwonden komen vaker voor bij patiënten met een donkerdere huid, aangezien een huid met donkere pigmenten de laser gemakkelijker absorbeert. Terwijl in de meeste gevallen de brandwonden mild zijn, zijn er een aantal gevallen geweest waarin ernstige brandwonden zijn gemeld.

De laser kan hyperpigmentatie en hypopigmentatie veroorzaken. Hyperpigmentatie is het donker worden van de huid dat kan optreden na het verwijderen van het laserhaar. De laserbehandeling stimuleert de melanineproductie en creëert een reactie die lijkt op zonnebrandolie. Hypopigmentatie verwijst daarentegen naar de verlichting van de huid die optreedt na de laserbehandeling. De absorptie van laserlicht kan de melanineproductie remmen, wat leidt tot pigmentverlies.

Het kan ook leiden tot oogletsel, dus het is belangrijk om je ogen te beschermen tijdens het proces van laserbehandeling.

Jeuk is een normaal neveneffect van laser ontharing tijdens en na de behandeling.

De huid wordt een paar dagen rood na de behandeling en er is waarschijnlijk een zwelling rond de follikel na de behandeling.

Pijn, tintelingen en gevoelloosheid rondom het behandelde gebied door de laser zijn waarschijnlijk de meest voorkomende bijwerkingen die als normaal kunnen worden beschouwd.

Laserbehandeling kan leiden tot korstvorming en vorming van korst rond het behandelde gebied. Een milde kneuzing kan ook optreden op de gevoelige huid. Deze bijwerkingen treden op binnen de eerste paar dagen van de behandeling en verdwijnen kort daarna.

Een zeer zeldzame bijwerking van laserbehandeling is de paarse verkleuring van de huid op gebruinde plekken.

Een ander zeldzaam maar significant neveneffect van laser ontharing is infectie. Het is belangrijk om het gebied na de procedure schoon te houden, anders kunt u na de behandeling een infectie krijgen.

Andere interessante artikelen

Leave a Comment