AndereBeauty

De zomer is in aantocht. Tips om met het warme weer zo min mogelijk te zweten.

posted by Gerard april 26, 2018 0 comments
zon

Dat het weer snel kan omslaan weten we hier in Nederland maar al te goed. Zo was het vorige week donderdag nog 28 graden en is het nu weer truien weer. Of je er nu klaar voor bent of niet, de zomer is in aantocht. Juist met de warme dagen willen we natuurlijk optimaal genieten van het weer en zo min mogelijk hoeven te stressen om zweetvlekken onder je armen of zweetdruppels die van je hoofd parelen.

Zweten is menselijk

Het is natuurlijk niet fijn en zeker niet gewenst, maar iedereen zweet, elke dag. De één wat meer dan de ander. Zweten is een natuurlijk proces van ons lichaam. Het zorgt ervoor dat we in tijden van stress of inspanning koel blijven. Allemaal leuk en aardig, maar we zitten natuurlijk niet te wachten op die zeetplekken of dat vochtige voorhoofd en dan nog niet gesproken over de geur die er vaak mee gepaard gaat. Een ding is zeker, je hoeft je er niet voor te schamen! Gelukkig heb ik een aantal tips op een rij gezet hoe je hier het beste rekening mee kan houden of het in ieder geval kan proberen om het tot een minimum te beperken.

Kleding

Het beste is om losse luchtige kleding te dragen voor een betere verdamping van het lucht. Zo kan je een tuniekje, topje zonder mouwen, jumpsuit of een leuk stapless jurkje dragen. Vind je losse kleding maar saai en draag je liever strakke kleding? Naai dan een klein katoen lapje in de plek van je ‘oksels’ van je shirt. Ben je niet zo creabea dan zijn er ook speciale ‘pads’ verkrijgbaar. Het lapje vangt het transparantievocht op zodat jij minder last van zweetplekken hebt! Maar niet altijd is een korte broek of jurkje de ideale outfit. Soms vraagt een bepaalde gelegenheid wat formelere kleding, zoals een bruiloft of een sollicitatie gesprek. Zorg er bij zulke gelegenheden voor dat je kleding niet doorschijnt en dat je een strapless bh draagt onder je spaghetti top. Verder is het verstandig om elke dag schone kleding aan te trekken om zweetplekken en nare luchtjes te voorkomen. Oud zweet ruikt namelijk veel sterker dan vers zweet! Daarnaast kan je tijdens het shoppen beter voor kleding met een lichte kleur gaan. Witte kleding stoot warmte af terwijl zwarte kleding het juist opneemt.

Persoonlijke verzorging en lichaamshygiëne

Natuurlijk is je luchtig en licht kleden niet de enige oplossing voor het warme weer. Was jezelf, en dan vooral je oksels, één of twee keer per dag. Gebruik tijdens het douchen zo weinig mogelijk zeep. Als je toch graag zeep wil gebruiken, maak dan gebruik van een neutrale zeep. Ook het scheren van de oksels kan helpen bij het verminderen van zweten. De haartjes onder de oksels houden vocht en bacteriën vast en zorgen vaak snel voor een vervelende geur. Doe pas deodorant op je oksels als je oksels goed schoon en droog zijn. Zo trekt de deodorant sneller in en kan het beter zijn werk doen. Heb je na deze tips nog steeds erg last van zweetoksels? Dan kan dit misschien liggen aan wat voor deodorant je gebruikt. Het beste is om deodorant te gebruiken waar anti-transpirant op staat. Anti-transpirant deodoranten voorkomen de zeetgeur niet, maar zorgen ervoor dat de zweetklieren deels geblokkeerd worden waardoor je minder gaat zweten. Naast je oksels is het ook belangrijk om je voeten dagelijks te wassen. Vergeet hierbij niet om ook goed tussen je tenen te wassen. Na het wassen kan je ook nog talkpoeder op je voeten aanbrengen.

What to eat

Het kan zo zijn dat je tijdens het warme weer helemaal geen zin hebt in eten. Wel is het belangrijk om veel te blijven drinken! Als je toch een lekkere maaltijd wil voorbereiden, gebruik dan zo min mogelijk zout en vermijd sterk gekruide gerechten, evenals het gebruik van knoflook, ui en mosterd. Eet veel spinazie, snijbiet en kool. Zij bevatten veel chlorofyl, wat een geur verdrijvend effect heeft. Naast eten kan drinken er ook voor zorgen dat je meer zweet.  Drink daarom zo weinig mogelijk koffie, cola en alcohol. Wil je toch op het terrasje zitten met je vriendinnen met borrelhapjes en wat te drinken. Dat kan, zo hebben de meeste restaurants een groot aanbod van alcoholvrije cocktails.

zon

 

Andere interessante artikelen

Leave a Comment