Andere

De beste workouts om summer ready te worden!

posted by Gerard mei 25, 2018 0 comments
blog

Of je nou op vakantie gaat of in Nederland van de zon gaat genieten, iedereen wil wel iets strakker in zijn vel zitten. Wat logisch is. De zomer komt eraan. Je vriendinnen zijn al maanden hard aan het trainen in de sportschool. Je wilt zelf ook wel graag beginnen met sporten, maar je blijft het maar uitstellen. Een modellen-waardig sixpack kost zóveel tijd om te trainen. Gelukkig heb je nog wat tijd om  fitter te worden voordat de zomer begint. Met deze work-outs train je je hele lichaam zodat jij ook kan shinen in je bikini. Veel oefenen kan je ook heerlijk in de buitenlucht doen. Dus zoek een stukje gras en let’s get that summerbody.

blog
Warming up
Of je nou buiten of in de sportschool gaat trainen. Het is altijd belangrijk om goed op te warmen. Als warming up kan je een stuk gaan hardlopen, fietsen of een keer roeien. Als je een speciaal lichaamsdeel gaat trainen is het belangrijk om dit lichaamsdeel van tevoren goed te stretchen. Te weinig opwarmen kan leiden tot blessures die onnodig zwaar aanvoelen. De algemene warm-up zijn alle algemene bewegingen die je doet voordat je aan je oefeningen begint. Als je dan eindelijk zo ver bent om te gaan trainen heb je ook nog de specifieke warm-up. Dit zijn de opbouw setjes voor de oefeningen die je gaat doen.

Planken
Als je snel een strak lichaam wilt, hoort planken er echt op. Deze workout kan je zowel binnen in de sportschool doen als buiten op het gras of op je balkon. De plak helpt je om verschillende onderdelen van je lichaam te vormen, van je benen tot je billen, door de rug en je buik. Het is een statische oefening, wat inhoudt dat je je lichaam voor een tijdje, meestal 30 seconde tot een paar minuten, in een bepaalde houding moet houden zonder te bewegen. Er zijn verschillende planking varianten.

blogCrunches
De crunch is niet voor niets één van de bekendste en meest gebruikte buikspieroefeningen. Crunches zijn een ideale basisoefening voor zowel beginners als gevorderen en kan uitgebreid worden. Zo heb je naast de basic crunch nog de bench crunch, bicycle crunch, reverse crunch, cable crunch en de kick down crunch. Begin met 15 tot 25 crunches en rust dan even uit. Hierna kan je de oefening nog 3 keer herhalen.

Booty moves
Nu we de buikspieren behandeld hebben, kunnen we de billen natuurlijk niet vergeten. Het trainen van billen is een echte hype geworden. Iedereen weet dat je met de squat bijna elke spier in je billen en bovenbenen traint, maar hoe vaak je deze oefening ook herhaalt, de squat zal voornamelijk alleen de hoeken van je bilspieren trainen. Om in korte tijd de beste resultaten te behalen, kan je beter verschillende oefeningen doen en deze oefeningen telkens aanpassen. Er zijn bijvoorbeeld talloze squatvariaties en andere booty exercices die samen voor het beste resultaat zorgen. Denk bijvoorbeeld aan: the glude bridge, single-leg dead lift, single-leg hip raise, en clamshell. Tegenwoordig kan je op Instagram en YouTube inspirerende powergirls volgen die maar al te graag hun oefeningen met je willen delen en je dagelijks weer motiveren.

Burpees
De burpee is een variatie op de squat waarbij de push up en een sprong een onderdeel van de oefening zijn. Burpees vallen onder een full body workout en het enige hulpmiddel wat je nodig hebt om deze oefening uit te voeren en wat je altijd bij je hebt, is je eigen lichaamsgewicht. Bij het uitvoeren van een burpee train je je benen, armen, borst, rug en buikspieren. Je kan deze oefening thuis, odnerweg of in periodes dat je niet naar de school kan gaan voor wat voor reden dan ook.

Zo simpel is het. Sporten hoeft echt niet te intensief te zijn. Geniet van het lekkere weer en train je lichaam op jouw tempo.

blog

 

Andere interessante artikelen

Leave a Comment