AndereBeautyVoeding

Hoe blijf je in shape tijdens de zomer

posted by Gerard augustus 6, 2018 0 comments
fitness

Vaak in de lente of als de zomer net begonnen is zijn veel mensen bezig met afvallen. In de zomer dragen we een stuk minder kleren en willen we er natuurlijk goed uit zien. De nodige kilo’s worden er af gehaald en we kunnen weer zonder zorgen het strand op. Het probleem is alleen dat deze kilo’s er in de zomer vaak zo weer aan zitten. Tijdens de zomer hebben we vaak geen zin om op ons eten te letten, vooral niet als we op vakantie zijn. Zonde natuurlijk, daarom een paar tips om dit te voorkomen.

Drink veel water
In de zomer is het sowieso al belangrijk om veel water te drinken vanwege de hitte. Daarnaast helpt water ook erg goed tegen het hongergevoel. Een handige tip is om voor het eten al wat water te drinken, zodat je sneller vol zit en dus minder eet. Het is ook nog eens zo dat wanneer je honger denkt te hebben, het lichaam eigenlijk schreeuwt om water.

Koop kleinere rode borden
Wanneer je borden en bestek een rode kleur hebben, eten mensen gemiddeld 40% minder. Dit komt waarschijnlijk omdat de rode kleur je eetlust vermindert. Kies ook een kleiner bord, zodat je simpelweg minder opschept en dus minder eet.

Eet meer groente en fruit
Het eten van groente en fruit is erg gezond. Het bevat veel goede voedingsstoffen, waardoor je een beter gevoel krijgt. Groente is daarnaast ook laag in calorieën, maar je raakt er wel vol van. Schep dus iets meer groente op bij je maaltijd. Laat jezelf goed informeren met advies over voeding, dit zal je helpen om in shape te blijven.

Eet langzaam en kauw vaker
Voordat je hersenen echt doorhebben dat je vol zit, ben je vaak al zo’n 20 minuten verder. Door vaker te kauwen kan je niet alleen langzamer eten, er komt ook meer speeksel vrij waardoor het eten sneller verteert en je eerder verzadigd bent.

Poets vaker je tanden
Deze tip klinkt misschien een beetje raar, maar met deze tip vang je twee vliegen in één klap. Je zorgt voor wittere tanden en nadat je je tanden gepoetst hebt neemt het hongergevoel af door de frisse geur.

Begin met krachttraining
Zoals iedereen hopelijk wel weet kan sporten ook helpen om in shape te blijven. Vooral krachttraining is een goede keuze. Hiermee kan je zorgen voor een mooier, gespierder lichaam en calorieën verbranden tegelijk. Met een goed fitness schema kan je al vrij snel spieren op bouwen.

 

Andere interessante artikelen

Leave a Comment