Andere

Tanden bleken kan je zelf

posted by Gerard september 13, 2018 0 comments
tanden-bleken

Waarom tanden bleken zo hip is
Tanden bleken en eruit zien als een filmster is iets wat tegenwoordig heel veel mensen willen. De reden waarom dit zo gewild is omdat ons schoonheidsideaal wordt bepaald door wat je op het witte doek ziet. Daar zie je enkel filmacteurs met stralend witte tanden. Daarnaast eten en drinken we steeds vaker zaken die het glazuur van onze tanden aantasten. Het is dan ook niet voor niets dat spierwitte tanden een lastig te bereiken schoonheidsideaal zijn. Producenten van bleekmiddelen voor tanden spelen hier handig op in. Er zijn genoeg middelen te koop om je tanden mee te bleken.

Een no go
Over het gebruik van waterstofperoxide voor het bleken van tanden is een discussie gaande. De gels die worden gebruikt voor het bleken van tanden bevatten doorgaans een hoog percentage waterstofperoxide. Klinieken mogen geen hoge percentages waterstofperoxide meer gebruiken; 6 procent is het hoogste gehalte wat zij mogen gebruiken. Wil jij echter zelf je tanden gaan bleken, dan kan je daar een speciale haplepel en een gel voor gebruiken die een hoger percentage waterstofperoxide bevat. De vraag is echter of het aan te raden is om zelf je tanden te bleken.

Als je het liever uitbesteedt
Het bleken van je tanden is een klus waarbij je goed moet opletten. Doordat je met chemicaliƫn werkt zou het zomaar fout kunnen gaan. Je kan je in dat geval wenden tot een speciale tandarts of tot een tandtechnische kliniek. Zeker wanneer je tanden kwetsbaar of gevoelig zijn is dit aan te raden. Heb je dode tanden, doordat je een wortelkanaalbehandeling hebt ondergaan, dan is het bleken van tanden een behoorlijke klus. In dat geval wordt er nogal eens gekozen voor meerdere lagen bleekmiddel voor het beste resultaat. In andere gevallen kiest men in de kliniek voor plasmalicht of laser.

Andere interessante artikelen

Leave a Comment