Andere

Met pensioen?: 5 tips wat je met je vrije tijd kan doen!

posted by Gerard oktober 1, 2018 0 comments

foto-blog-6

Ben je al met pensioen? Of ga je binnenkort met pensioen? Heb je weer veel vrije tijd en word je eindelijk niet meer geleefd door je overvolle agenda? Weet je niet goed wat je met al die vrije tijd moet doen of kan je wel wat inspiratie gebruiken? Wij geven je tips voor een invulling van al die vrije tijd.

De natuur in!

Je mag dan nu wel veel vrije tijd hebben, maar misschien is het binnen stilzitten niks voor jou. Tijd om eropuit te trekken! Hou je van de natuur? Zoek leuke wandel of fietsroutes uit. Dit kan je samen doen met vrienden, je partner of alleen! Tegenwoordig heb je ook elektrische fietsen, waarbij je net een zetje in de rug krijgt door middel van een motor. Op deze manier kan je op veel plekken komen, genieten van de natuur én heb je ook nog je lichaamsbeweging. Heb je nog geen elektrische fiets? Misschien tijd om een elektrische fiets te kopen waar je jouw hele pensioen nog van kan genieten. Heb je al een (elektrische) fiets? Tijd om naar het bos, het strand of de heide te gaan!

Eindelijk tijd voor die hobby!

Heb je een leuke hobby? Daar heb je nu eindelijk meer tijd voor! Of dat nou schilderen is, klussen, koken of iets anders leuks, pak deze kans om je er eens helemaal in te verdiepen. Bedenk een leuk project of stel een doel voor jezelf! Of is dit de kans om een nieuwe hobby uit te proberen of iets nieuws leren? Je kan op deze manier jezelf blijven ontwikkelen.

Sporten

Ben jij een sportieveling? Of wil je het weer oppakken? Zoek een leuke sport! Je hebt tegenwoordig veel meer mogelijkheden om ook te sporten als je wat meer op leeftijd bent. Als je 65+ bent, is het een richtlijn om 150 minuten matige intensieve inspanning te hebben per week. Dit betekend dat de activiteit wat moeite mag kosten, maar je nog wel moet kunnen praten. En onthoud: iets is beter dan niets! Je kan zelf aan de slag gaan, bij een sportclub gaan of deelnemen aan georganiseerde groepslessen.

Vrienden en familie

Tijdens je pensioen is er misschien ook meer ruimte gekomen in je agenda voor je omgeving. Wil je meer tijd besteden met dierbaren? Plan leuke dingen samen. Ga genieten van je vrienden en familie! Is je partner ook ook met pensioen? Misschien leuk om samen eens de reis te maken die je altijd al hebt willen maken. Als je kleinkinderen hebt is het misschien fijn om meer tijd met te besteden of misschien kunnen ze je oppas hulp goed gebruiken!

Vrijwilligerswerk?

Als je het moeilijk vindt om ineens geen werk te hebben, is vrijwilligers werk misschien wat voor jou! Door het doen van vrijwilligerswerk heb je een ritme en draag je bij aan de maatschappij. Je kan iets doen wat in het verlengde ligt van je eerdere werk of iets totaal iets anders. Ben je een sociaal dier? Op deze manier kan je ook sociale contacten leggen!

Andere interessante artikelen

Leave a Comment