Andere

Verschillende soorten ooglaserbehandelingen

posted by Gerard december 4, 2018 0 comments

Bij het ooglaseren wordt er getracht om het zichtvermogen van bril en lenzendragers te verbeteren. Hierbij is het belangrijk om in de derde laag van het hoornvlies te komen. Om in deze laag van het hoornvlies te komen zijn er verschillende behandelmethodes. Deze verschillende methodes worden in dit artikel besproken. Welke behandeling het ook wordt, er is vooraf altijd een vooronderzoek nodig.

Lasek SmartPulse behandeling

Bij een Lasek behandeling wordt met behulp van een alcoholoplossingen de eerste twee lagen van het hoornvlies weggeweekt. Daarna wordt met een laser op de derde laag van het hoornvlies de gewenste sterkte aangebracht. Als de Lasek behandeling is afgerond wordt deze vervolgens afgedekt met een bandagelens en kan het wondje dat is ontstaan daaronder zich langzaam gaan herstellen. De herstelperiode duurt normaal gesproken een aantal dagen.

TransPRK SmartSurface behandeling

Bij de TransPRK behandeling worden de eerste twee lagen van het hoornvlies weggelaserd. Eenmaal aangekomen in de derde laag van het hoornvlies wordt dus de sterkte gecorrigeerd. De afronding van de behandeling is vergelijkbaar met de Lasek behandeling, want ook hier wordt het oog met een bandagelens afgeplakt zodat het oog zo snel mogelijk kan genezen.

Lasik IntraLase SmartPulse

Deze ooglaserbehandeling is de meest voorkomende behandeling van de drie. Er wordt hier op een andere manier geprobeerd in het derde laagje van het hoornvlies te komen. Er wordt met de laser als eerst een flapje in het oog gemaakt. Ditzelfde flapje wordt dan opzij gelegd zodat de derde laag van het hoornvlies bereikt kan worden. Daar wordt met de laser vervolgens de sterkte aangebracht. Zodra dit is afgerond kan het flapje worden teruggeplaatst en zal het oog vanzelf gaan genezen.

Is de behandelmethode zelf te kiezen?

De behandelmethode is zelf te kiezen zodra de arts daarvoor de opties geeft. Hiervoor worden in het vooronderzoek eerst de ogen, dikte van het hoornvlies en sferische waarden geanalyseerd. Zodra dat is geanalyseerd bepaalt de refractiechirurg en de optometrist wat de beste opties zijn.

 

Andere interessante artikelen

Leave a Comment