AndereBeauty

Stoppen met roken maakt je mooier

posted by Gerard februari 20, 2020 0 comments
sigaretten

Stoppen met roken is voor veel rokers een grote stap om te zetten. Er zitten echter veel voordelen aan het stoppen met roken. Je lichaam start met het herstellen vanaf het moment dat je stopt met roken. Dit kun je dus erg snel terug zien in je uiterlijk. Vaak zie je er al heel wat frisser en gezonder uit wanneer je net gestopt bent met roken.

Als eerste krijgt je huid een mooi gezonde kleur. Dit is in je gezicht het beste zichtbaar. Je krijgt een gezonde kleur op je wangen, doordat de doorbloeding van je huid verbeterd wanneer je stopt met roken. Nicotine heeft namelijk een vernauwend effect op de vaten, dus zodra je stopt met roken zal er meer zuurstof in het bloed vervoerd kunnen worden en wordt de bloedtoevoer naar de huid verbeterd. Daarnaast veroudert je huid veel minder snel als je stopt. Je vertraagt dus het ontstaan van nieuwe rimpels hiermee en je huid wordt elastischer en steviger. Je hebt ook veel minder kans op de rimpeltjes die op de bovenlip kunnen ontstaan, ook wel rokerslijntjes genoemd.

Ten tweede krijgt je haar meer glans. Ook kan je haar voller en minder breekbaar worden als je stopt met roken. Dit heeft ook te maken met de verminderde doorbloeding die roken met zich meebrengt.

Roken is heeft een negatief effect op je tanden. Het geeft namelijk een donkere aanslag op je tanden en je tandvlees die bijna niet weg te poetsen is. De kans op ontstoken tandvlees is groter als je rookt, omdat er minder bloed bij je tandvlees kan komen door de vernauwde bloedvaatjes.

Je kan een gele verkleuring krijgen aan je vingers door nicotine. Wanneer je stopt met roken trekt deze verkleuring weg. Ook de huid op je handen wordt elastischer en de toevoer van bloed naar je nagels verbeterd. Dit resulteert in sterkere en minder breekbare nagels.

Je hebt vast weleens van je dokter gehoord dat het roken een slechte invloed heeft op het genezen van wondjes. Het komt niet vaak voor, maar er zijn zelfs ingrepen die niet uitgevoerd worden als je rookt.

Er zijn nog veel meer redenen waarom stoppen met roken alleen maar positief kan uitpakken voor jou, je lichaam en je gezondheid. Als je dus nog steeds twijfelt om te stoppen zul je nu net iets dichterbij de stap zijn om toch te stoppen.

Andere interessante artikelen

Leave a Comment