Voeding

Gezond eten voor weinig geld

posted by Gerard maart 12, 2020 0 comments
Gezond eten

Goedkoop eten wordt vaak geassocieerd met ongezond eten. Dit maakt het natuurlijk aantrekkelijker om voor een goedkope, snelle en vaak ongezonde hap te gaan. Gezond eten hoeft echter helemaal niet zo duur te zijn. Wil jij ook gezonder eten, maar weet je niet hoe je dit het beste kan aanpakken? Lees dan snel verder.

De meest belangrijke stap naar gezonder eten is het maken van boodschappenlijstjes. In de supermarkten kan je al snel afgeleid raken door producten die in de aanbieding zijn, maar je eigenlijk helemaal niet nodig hebt. Controleer eerst je koelkast en voorraadkast om te kijken wat je allemaal al in huis hebt, zo voorkom je dat je dingen koopt die je al thuis hebt liggen. Het werkt het meest effectief als je dan ook boodschappen doet voor een hele week. Zo kun je het eten op elkaar afstemmen en je restjes hergebruiken in je recept van de volgende dag. Wanneer je dit doet voorkom je ook het onnodig weggooien van producten die over datum zijn.

Kies voor diepvriesproducten. Diepvriesproducten zijn vaak langer houdbaar dan producten die je in de koelkast bewaart en hoeven niet per sé ongezonder te zijn. Wanneer je je boodschappen voor een hele week doet, kun je deze producten voor het einde van de week bewaren.

Een fout die veel mensen maken is naar de supermarkt gaan wanneer je honger hebt. Onderzoek heeft aangetoond dat mensen die honger hebben en naar de supermarkt gaan over het algemeen meer inkopen doen. Je raakt zo namelijk nóg sneller afgeleid door verschillende aanbiedingen en koop je dingen die je eigenlijk niet nodig hebt.

Er zit een groot prijsverschil tussen een supermarkt en de markt. Probeer dus zoveel mogelijk van je groenten en noten op de markt te kopen. Op de markt worden er vrijwel altijd verse producten geleverd. Een kleine tip is om zo laat mogelijk naar de markt te gaan voor je inkopen, dan worden de producten vaak voor nóg goedkoper verkocht omdat iedereen van zijn of haar producten af wil.

Pin van tevoren een bedrag waarvoor jij je boodschappen voor een week mee moet doen. Tegenwoordig is het erg makkelijk om te pinnen, maar vaak kijk je dan minder goed naar de prijs en geef je onbewust meer uit.

Hoe minder vlees en vis je eet, hoe goedkoper je uit bent. Vis en vlees zijn namelijk één van de duurste voedingsproducten. Wanneer je meerdere dagen vegetarisch wil en kan eten, kun je op deze manier veel geld besparen op je boodschappen.

Hoe handig is het om voorgesneden groenten te kopen? Je bespaart er zoveel tijd mee, maar dit neemt niet weg dat het veel duurder is dan niet-voorgesneden groenten. Bedenk dus goed of je liever tijd bespaart in het bereiden van je gerecht of liever geld wil besparen op je boodschappen.

Andere interessante artikelen

Leave a Comment