Andere

Last van haaruitval, deze oplossingen zijn er!

posted by Gerard oktober 4, 2021 0 comments
pexels-pavel-danilyuk-6812437

Het is natuurlijk erg vervelend als je last hebt van haaruitval. Dit komt omdat dit iets is waar je niet zo veel aan kan doen. Echter wordt je wel langzaam maar zeker kaal. Gelukkig zijn er tegenwoordig een aantal oplossingen tegen haaruitval. Dit zorgt er voor dat de haaruitval stopt.

Stress

Eén van de redenen waarom je last kan krijgen van haaruitval is stress. Stress zorgt er namelijk voor dat haren niet goed meer groeien. Deze gaan vervolgens dood en vallen van je hoofd. Hierdoor wordt je langzaam maar zeker kaal.

Als je hier last van hebt, kan het handig zijn om de grootste stress factoren te verminderen. De stress kan namelijk een reden zijn waarom je last hebt van haaruitval. Door stress te verminderen verminder je ook de kans op meer haaruitval.

Medicijnen

Er zijn verschillende medicijnen die haaruitval kunnen veroorzaken. Het verminderen of stoppen met deze medicijnen kan hierbij helpen. Als je dit wilt doen, moet je dit echter wel in overleg doen met een arts.

De medicijnen die haaruitval kunnen veroorzaken zijn de anticonceptiepil, verschillende soorten antibiotica, antidepressiva, chemotherapie en bètablokkers. In overleg met een arts kun je hier soms in minderen of zelfs stoppen met deze medicijnen. Zonder overleg is het niet verstandig om te stoppen.

Na het stoppen met deze medicijnen kan het zijn dat op de plekken waar het haar was uitgevallen dat er weer haar terug groeit. Vooral op je hoofd kan dit erg voordelig uit pakken.

Haartransplantatie

De succesvolste oplossing voor haaruitval is een haartransplantatie. Dit komt omdat een haartransplantatie er voor zorgt dat je haar op een natuurlijke manier ook weer verder kan groeien. Een haartransplantatie werkt meestal erg goed. Soms kan het wel zijn dat het effect niet optimaal is.

Bij een haartransplantatie heb je echter wel de zekerheid dat je resultaat ziet. Er zijn veel bedrijven die een haartransplantatie aan bieden, zoals https://visushaarkliniek.nl. Hierom kan het handig zijn om hier een goed bedrijf voor uit te kiezen die je er goed bij kan gaan helpen. Soms is het ook mogelijk om een test te doen voor je kalendheid.

Andere interessante artikelen

Leave a Comment