Wellness

Maak van jouw tuin een echte plek om te ontspannen met planten en een hot tub!

posted by Gerard december 15, 2021 0 comments
jamie-fenn-spbjsplea0k-unsplash

Al eeuwen waarderen volkeren van alle culturen de relaxerende en therapeutische geneugten van een warmwaterbad. Bij de Romeinen vinden we reeds bewijzen van de populariteit ervan en horen we over de helende effecten van warm water. Houten vaten worden al duizenden jaren gebruikt om wijn en andere dranken in te laten rijpen. Ceder en eik waren populaire materialen door hun natuurlijke weerstand tegen rotting. Bovendien zorgen ze voor waterdichtheid door hun expanderende eigenschap in water. Het zorgt voor een mooie sfeer in de tuin. Je kunt ze heel goed buiten in de achtertuin plaatsen. Graaf het bijvoorbeeld in tussen verschillende soorten tuinplanten.

Waarom kiezen voor een sfeertuin?

In de jaren 70 brak ‘plastic’ door als revolutionaire bouwstof en voor lange tijd werd hout vergeten. De woorden “spa” en “hot tub” werden geleidelijk aan door elkaar gebruikt. Maar in de loop der tijd realiseerde men zich dat kunststof niet de eigenschappen van hout kan evenaren. Echte Hot Tub combineert de eeuwenoude traditie van kuiperij (de vervaardiging van houten vaten) met moderne fabricagetechnieken om ’s werelds fijnste cederhouten hot tubs en sauna’s te produceren. Al onze tubs en sauna’s worden gemaakt van Clear Western Red Cederhout. Deze houtsoort blinkt uit door zijn weerstand tegen rotting. Zijn natuurlijk aroma werkt bijzonder aangenaam en rustgevend. De vezelstructuur zorgt voor een optimale waterdichtheid en maakt het een van de best isolerende houtsoorten ter wereld. Wij vervolmaken de kunst van de kuiperij dmv van uiterst nauwkeurige productietechnieken en Computer Aided Design. Onze lasergestuurde machines werken met een zeer lage tolerantie en ons strenge kwaliteitsinspectie garandeert een eindproduct van topkwaliteit. Echte Hot Tubs hebben alle gemakken van moderne kunststoffen spa’s inclusief 2-traps pompen, elektrische verwarming, filters, jets en digitale bediening. Je kunt geheel extra sfeervol maken met exotische planten. Denk bijvoorbeeld aan een Kentia Palm. Dit is een mooie kamerplant (of tuinplant) die heel goed past binnen een wellness omgeving.

Een mooie en ontspannen tuin

Maar wat een cederhouten tub zo uniek maakt in tegenstelling tot andere spa’s, is de sfeer en aromatherapie die alleen een natuurlijke, houten tub kan voortbrengen. Onze tubs zijn bijna 112 cm diep (122 cm hoog) wat het drijvend effect vergroot en dat zorgt voor een complete relaxatie. Voeg daaraan een uiterst modern jet systeem toe en de geur van Western Red Cederhout, en U zal mee overtuigd zijn dat de ervaring en het plezier van een houten tub nauwelijks te evenaren is. Hieronder vind je nog enkele veelgestelde vragen:

  1. Is een houten Tub moeilijk schoon te houden? Cederhout heeft in feite natuurlijke weerstand tegen vervuiling. Het rijke gehalte aan olie geeft het de levensduur waar het beroemd voor is. Schoonmaken doet u eenvoudig met een lichte borstel.
  2. Wat is een veilige temperatuur van het water? De meeste mensen vinden 37°-39° C een comfortabele temperatuur. We raden u aan contact op te nemen met uw dokter als u twijfelt aan de veiligheid voor uw gezondheid.
  3. Wanneer kan ik mijn Hot Tub gebruiken? Heel het jaar! Ieder seizoen is geschikt voor een relaxerend moment in de Hot Tub. Bij koudere temperaturen zal het ontspannend effect groter zijn omdat koude spieren de neiging hebben zich op te spannen. Na een half uurtje in de Hot Tub voelt u zich weer als nieuw. De zomeravonden zijn dan weer perfect om vanuit uw Hot Tub naar de sterren te staren.
  4. Wat zijn de gebruikskosten van een Hot Tub? De ronde vorm van onze tubs en de hoge isolerende eigenschap van het cederhout en covers levert een uitstekende isolatiewaarde. Buitentemperatuur en de tarieven van uw elektriciteitsleverancier zijn de belangrijkste kost variabelen. Sommige van onze klanten gebruiken hun Hot Tub heel het jaar in extreem koude klimaten (Alaska, USA -30° C) en melden een maandelijkse verbruikskost van 35 euro.
  5. Welke planten passen goed rondom een jacuzzi? Wij adviseren altijd om een mooie exotische plant te kiezen. Denk aan een olijfboom of olijf plant en een palmboom. Daarin zijn verschillende soorten planten te kiezen in diverse hoogtes en prijsklassen. Ze hebben weinig water nodig.

Andere interessante artikelen

Leave a Comment