Andere

Vergelijk je zorgverzekering Tips

posted by Gerard januari 13, 2022 0 comments
pexels-andrea-piacquadio-3760067

Wanneer je op zoek gaat naar een andere zorgverzekering is het altijd goed om eens te vergelijken welke zorgverzekering het beste bij je past. Het kan maar zo zijn dat je heel erg veel kan besparen wanneer je de beste zorgverzekering voor jou gekozen hebt.

Welke polis wil je kiezen?

Wanneer je een zorgverzekering gaat vergelijken is het belangrijk om te overwegen of je een vrije zorgkeuze wenst. Bij een restitutiepolis bepaal jij naar welke zorgaanbieder je wilt gaan. Bij de naturapolis kan je alleen maar naar zorgaanbieders die een contract hebben bij de verzekeringsmaatschappij. Doordat er ieder jaar afspraken gemaakt worden over de prijzen krijg je dan de volledige vergoeding over de gemaakte zorgkosten. Vergelijk je zorgverzekering daarom elk jaar

Hoe gaat de zorgverzekering vergelijking in zijn werking

Het is altijd goed om ieder jaar de zorgpremies te gaan vergelijken omdat er grote premie verschillen zijn. Met een zorgvergelijker kan je op de juiste manier zorgverzekeringen vergelijken naar aanleiding van je persoonlijke gegevens. Er zijn filters waarin je aan kan geven waar je nieuwe zorgverzekering aan moet voldoen. Je krijgt ieder jaar de kans om te bepalen over je wilt overstappen omdat het je toch wel wat kan schelen in de portemonnee.

Vergelijk je zorgverzekering

De inhoud/dekking van het basispakket wordt bepaald door de overheid, dat doet de zorgverzekeraar niet. Het maakt niet uit welke zorgverzekeraar, het is overal gelijk. Het is wel zo dat de premies heel erg verschillen. Er kunnen tussen zorgpolissen behoorlijke bedragen zitten, daarom is het altijd goed om de tips op te volgen die er op de vergelijkingssites zijn. Het vergelijken van zorgverzekeringen is natuurlijk gratis maar ook heel erg eenvoudig. Wanneer je er dan uit bent bij welke zorgverzekering je dit wilt doen kan je die afsluiten.

Tips waar we aan moet denken bij het overstappen

Wanneer er in november de zorgpolis voor het nieuwe jaar komt, moet deze goed bekeken worden. Je wilt wel weten wat de zorgbehoefte is voor het nieuwe jaar en wat er veranderd. De poliswaarden worden jaarlijks veranderd waardoor je dan anders verzekerd bent. Daarom is het altijd goed om de juiste polis te hebben die ook echt bij je past.

Wanneer de zorgpolis niet voldoet dan kan je het aanpassen of je gaat overstappen. Wanneer je wilt overstappen, kan je dit zowel online als telefonisch regelen. Dit moet dan wel voor eenendertig december gebeuren. De nieuwe verzekeraar zegt dan je oude zorgverzekering op en heb je daar geen omkijken naar.

Een stappenplan om over te stappen

Wanneer je wilt overstappen of je zorgverzekering checken kan je het volgende stappenplan aanhouden:

·        Bepaal wat voor zorg er waarschijnlijk nodig is

·        Wil je het eigen risico verhogen of niet

·        Welke soort zorgverzekering wil je afsluiten

·        Heeft je huidige zorgverzekeraar de poliswaarden aangepast

·        Vergelijk verschillende zorgverzekeraars, dit kan al vanaf november

·        Ga je aanpassen of toch overstappen, houdt er rekening mee dat dit op tijd moet gebeuren

·        Weet moet je weten als je overstappen in overweging neemt.

Andere interessante artikelen

Leave a Comment