Andere

Hoe werkt een 4 seizoenen deken?

posted by Gerard februari 23, 2022 0 comments
pexels-cottonbro-6651874

Er zijn mega veel verschillende soorten dekens die je zal kunnen kopen. Soms weet je niet eens precies wat de naam inhoud. Het kan het dan behoorlijk lastig maken om een goede deken voor jezelf te kopen. Daarom is het handig om te weten hoe een 4 seizoenen deken precies werkt. Als je dat weet, is het een stuk makkelijker om hem te gaan kopen. 

2 aparte delen

Een 4 seizoenen dekbed bestaat uit 2 aparte delen. Het ene deel is bedoeld voor de zomer. De zomer heb je vaak de minste warmte nodig, dus dit dekbed is wat dunner. Dat houdt in dat het een zomer dekbed is. Het andere deel is bedoeld voor in de herfst en de lente. Dit zijn seizoenen waarbij je wat meer warmte nodig hebt dan in de zomer, maar je nog geen winterdekbed nodig hebt. Als je deze 2 delen samenvoegt, heb je de winter deken. Je voegt ze vaak samen door middel van knoopjes. 

De delen zijn bedoeld voor alle 4 de seizoenen. Op het moment dat je een ander dekbed koopt dan een 4 seizoenen deken, is deze vaak niet geschikt voor de winter. Daarom zal je er nog eentje bij moeten hebben. Dat zal zonde zijn voor je portemonnee. Je kan dan beter voor een 4 seizoenen dekbed kiezen. Dan kun je uiteindelijk geld besparen door je aankoop en zal je het ‘s nachts niet koud hebben.

Zijn alle 4 seizoenen dekens hetzelfde? 

Niet alle 4 seizoenen dekbedden zijn hetzelfde. Je zal het beste naar de specificaties kunnen kijken. Daardoor kom je erachter wat voor een soort deken het is. Het gaat dan vaak om een ander soort materiaal. Een donzen dekbed is een andere soort dekbed dan een synthetisch dekbed. Daarom is het zeker verstandig om dit in de gaten te houden. Helemaal als je snel allergisch voor iets bent. 

Wanneer het een ander soort materiaal is, zal de warmte graad onder de deken anders zijn. Daarnaast zal een deken beter of minder goed ventileren. Dit kan het ‘s nachts erg warm maken onder de dekens. Het materiaal kan er ook voor zorgen dat de deken wat zwaarder is. Daardoor is de ene deken wat zwaarder dan de ander. Niet iedereen vindt een zwaar dekbed fijn. Je kan dan ook het beste eerst kijken wat jezelf fijn vindt, voordat je zomaar iets gaat aanschaffen. 

Andere interessante artikelen

Leave a Comment