Beauty

Zelf je haar verven, hoe pak je dat aan?

posted by Gerard mei 11, 2022 0 comments
hair-g49b29f6bc_1920

Ben jij wel toe aan een nieuwe haarkleur maar heb je geen zin, tijd of vind je het te duur om dit bij de kapper te laten doen? Geen probleem! Het is helemaal niet moeilijk om zelf je haar te verven. Je moet alleen even weten hoe het moet. Zo heb je binnen een handomdraai prachtig glanzend haar in je favoriete kleur. Lijkt dit je een leuke uitdaging? Lees dan snel verder, wij vertellen je precies hoe je dit moet doen.

 

Wat heb je nodig om zelf je haar te verven?

Je hebt een aantal dingen nodig als je zelf je haar gaat verven:

– haarverf

– handschoenen

– een kwast

– een mengbakje

– een kam

– oude handdoeken

– eventueel een kam of haarklemmen

Kijk even goed op de verpakking van de haarverf voor je deze items gaat kopen. Bij sommige varianten zitten er bijvoorbeeld al handschoenen of een mengbakje bij.

 

Kies de juiste haarverf

Het belangrijkste onderdeel is natuurlijk de verf! Maar hoe kies je nou de beste haarverf? Natuurlijk is de kleur hierin belangrijk. Wil je zeker weten dat het er mooi uit komt te zien? Dan kun je je eigen haarkleur als basis nemen en hiermee variëren. Kies bijvoorbeeld maximaal twee tinten donkerder of lichter dan je eigen haar. Op de verpakking kun je vaak het effect zien dat de verf heeft op bepaalde haarkleuren. Neem dat mee in de keuze van je haarverf. Verder kun je kijken naar de ingrediënten om te bepalen wat de beste haarverf is. Zitten er bijvoorbeeld toegevoegde oliën in? Dat kan zorgen voor prachtig glanzend haar.

 

Zelf je haar verven

Volg dit stappenplan om zelf je haar te verven:

  1. Test of je niet allergisch bent voor de verf. Dit doe je door drie kleine puntjes haarverf aan te brengen op je hoofdhuid of achter je oor. Heb je na 48 uur nog geen rode plekjes of irritaties? Dan kun je veilig met de verf aan de slag.
  2. Meng de verf in het mengbakje. Doe dit volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Verdeel je haar in gelijke delen. Zet deze eventueel vast met klemmen.
  4. Verdeel de verf over je haren. Verf eerst de aanzet van je haar, daarna je scheiding en dan de rest van je haar. Masseer de verf goed in met je vingers.
  5. Spoel de verf uit.

Andere interessante artikelen

Leave a Comment