Wellness

Fitness elastiek; een gebruikersgids

posted by Gerard juni 27, 2022 0 comments
gabriel-alenius-rg3n_cxmeio-unsplash

Als je op zoek bent naar een nieuwe uitdaging voor je workouts, dan zijn fitness elastieken misschien precies wat je nodig hebt! Deze post zal je een basisoverzicht geven van hoe je fitness elastieken kunt gebruiken voor je trainingen, evenals sommige oefeningen te gebruiken die je kunt proberen. Fitness elastiek kunnen een geweldige manier zijn om weerstand training toe te voegen aan je routine, en ze zijn ook draagbaar en betaalbaar, maar het is wel belangrijk ze juist te gebruiken om blessures te voorkomen. Lees dus vooral verder!

Hoe fitness elastieken gebruiken in je training

Fitness elastieken zijn een goede manier om extra weerstand toe te voegen aan je workout routine. Ze zijn er in verschillende maten en kunnen voor verschillende oefeningen worden gebruikt. Bij het gebruik van fitness elastieken is het belangrijk dat je de juiste maat gebruikt voor jouw lichaamstype en oefening. Het is ook belangrijk om de juiste vorm te gebruiken bij het uitvoeren van oefeningen met fitness elastieken, omdat dit zal helpen om blessures te voorkomen.

Om te beginnen met het gebruik van fitness elastieken in je training, heb je het volgende nodig:

  • Een set fitness elastieken.
  • Een deuranker (dit is optioneel, maar aanbevolen).
  • Een oefenmat (optioneel).

Als je alle benodigdheden hebt, ben je klaar om te beginnen!

Arm oefeningen met fitness elastieken

Er zijn verschillende oefeningen voor je armspieren die je kunt doen met een fitness elastiek. Hier zijn een paar voorbeelden:

  • Bicep curls: bevestig het fitness elastiek aan een deuranker op ongeveer schouderhoogte. Begin met een gestrekte arm en krul je hand langzaam omhoog naar je schouder, waarbij je je elleboog dicht bij je zij houdt. Keer terug naar de beginpositie en herhaal.
  • Triceps extensie: bevestig het fitness elastiek aan een deuranker op ongeveer hoofdhoogte. Begin met je arm gebogen en strek je arm langzaam recht naar boven. Keer terug naar de uitgangspositie en herhaal.
  • Schouder drukken: bevestig het fitness elastiek aan een deuranker op ongeveer borsthoogte. Begin met gebogen armen en de handpalmen naar elkaar toe gericht voor je, en strek je handen dan recht boven je hoofd. Keer terug naar de uitgangspositie en herhaal. 

Been oefeningen met een fitness elastiek

Er zijn een verscheidenheid aan been oefeningen die je ook met een fitness elastiek kunt doen. Hier zijn een paar voorbeelden:

  • Squats: begin met je voeten op schouderbreedte uit elkaar en het fitness elastiek om je enkels. Laat je langzaam zakken in een squattende positie en keer dan terug naar de beginpositie. Herhaal.
  • Lunges: begin met je voeten op schouderbreedte uit elkaar en het fitness elastiek om je enkels. Stap met één been naar voren en laat je in een lunge zakken, keer dan terug naar de uitgangspositie. Herhaal dit met het andere been.
  • Kuiten optrekken: begin door de bal van je voet op een verhoogd oppervlak te plaatsen (een opstapje of een gewichtsplaat) met de hiel er vanaf hangend. Plaats het fitness elastiek om je enkel en til je hiel zo hoog als je kunt voordat je hem weer laat zakken. Herhaal.

Nu je weet hoe je een fitness elastiek in je training kunt gebruiken, kun je een aantal van de oefeningen eens proberen! Begin langzaam en verhoog de weerstand naarmate je sterker wordt. Met een beetje oefening ben je binnen de kortste keren een expert!

Andere interessante artikelen

Leave a Comment