Andere

Fortior organiseert trainingen voor kinderen

posted by Gerard januari 18, 2023 0 comments
8257ed71-44d0-4469-a3ca-312d91d6a8de

Fortior helpt mensen die een stoornis hebben. Het kunnen mensen zijn met een verstandelijke handicap, maar ook kinderen die leiden aan een hechtingsstoornis. Fortior organiseert trainingen voor kinderen. Ook doet men dat voor kinderen die een bindingsangst hebben. Voor een hechtingsprobleem kind scholing is belangrijk. Het kind wordt heropgevoed door de kinderen het vertrouwen te geven dat ze nodig hebben in het dagelijkse leven. Ze zullen hun begeleider gaan vertrouwen en zien als een persoon waar ze tegenop gaan kijken. De docenten en begeleiders die bij Fortior werken zijn speciaal opgeleid en kunnen de kinderen met een bindingsangst op de juiste manier begeleiden. Zo’n begeleiding hebben dergelijke kinderen nodig. Ze moeten gaan begrijpen dat niet alle ouderen slecht zijn, maar dat ze juist willen helpen. Daar gaat natuurlijk een periode overheen, maar uiteindelijk zal het kind met een hechtingsstoornis er vanaf raken.

De emotie regulatie

Emotie regulatie is het proces waarbij individuen hun emoties beheren, waarnemen en uiten. Het omvat de vaardigheden die nodig zijn om emoties te herkennen, te begrijpen en te reguleren in reactie op bepaalde situaties.

Er zijn verschillende manieren waarop mensen hun emoties kunnen reguleren. Sommige van deze methoden zijn cognitief, zoals het veranderen van je gedachten over een situatie, en andere zijn gedragsmatig, zoals het vermijden van situaties die emotioneel belastend zijn.

Een van de manieren waarop mensen hun emoties reguleren is door middel van cognitieve reappraisal. Hierbij veranderen ze de manier waarop ze naar een situatie kijken, waardoor ze een andere emotionele reactie ervaren. Bijvoorbeeld, in plaats van te denken aan een situatie als stressvol, kan iemand de situatie zien als een uitdaging en daardoor een gevoel van competentie ervaren.

De andere beschikbare methoden

Andere methoden van emotie regulatie zijn emotie-gerichte regulatie, waar men zich richt op de emoties zelf, zoals door het accepteren, uiten en verwelkomen van de emoties, of door te ontspannen. Gedragsmatige regulatie gaat over het wijzigen van gedrag om emoties te beheersen, zoals het vermijden van situaties die angst opwekken of het zoeken van sociale steun.

Het is belangrijk om te beseffen dat een juiste emotie regulatie vaardigheid niet inhoudt dat iemand geen emoties ervaart, maar dat hij/zij in staat is om op een gezonde manier om te gaan met emoties, in plaats van eroverweldigd door te raken. Emotie regulatie vaardigheden kunnen via therapeutische interventies worden aangeleerd, zoals cognitieve gedragstherapie of mindfulness.

Andere interessante artikelen

Leave a Comment